Hirdetés
Hirdetés

Hát ezért is csípjük Anthony Bourdaint

SZERZŐ: DiningGuide
2017. november 17.
A New York-i születésű szakács és tévés személyiség nem az a behízelkedő típus – és ez mit sem csorbít jó fej mivoltán. Ha pedig odafigyelünk arra, hogy pontosan milyen szempontok alapján mond sarkos véleményt, láthatjuk, hogy egyrészről a fellengzősség és sznobizmus, másrészről az élelmiszeripari átverések, a rossz minőségű ételek és a junk foodok ellen emel […]
Hirdetés

A New York-i születésű szakács és tévés személyiség nem az a behízelkedő típus – és ez mit sem csorbít jó fej mivoltán. Ha pedig odafigyelünk arra, hogy pontosan milyen szempontok alapján mond sarkos véleményt, láthatjuk, hogy egyrészről a fellengzősség és sznobizmus, másrészről az élelmiszeripari átverések, a rossz minőségű ételek és a junk foodok ellen emel szót. No és az amerikai partyfalatkák, a Kobe sliders ellen!
A Refinery29 oldal összevágott egy kis videót, amelyben trendi vagy éppen olyan luxusételekről fejti ki véleményét Bourdain, mint a szarvasgombaolaj. Megkérdőjelezi az avokádós pirítós létjogosultságát, és felteszi a kérdést, hogy nem beteg dolog-e kissé foodie gyermeket nevelni? Szerinte egyszerűen idegesítő ilyet hallani szülőktől, hogy "az én kis hősöm sushit eszik". Egy tévéshow-ban fejtette ki, hogy ez egy nagyon rossz irány az ínyenc szülők részéről.

Szarvasgombaolaj? Iszonyú. Az nem egy étel. Körülbelül annyira ehető, mint az Astroglide, és minden bizonnyal hasonló alapanyagból is készült."

(Az Astroglide hajformázó termékeket gyárt.)

Nem akarok nachost, teriyakit, sushit, spagettit és húsgombócokat látni egy étlapon. Hogyan tudnának jók lenni ebben az összes dologban?

Emlékezetes volt az is, amikor tavaly a maga szuggesztív módján kifejtette, hogy nincsen nagyobb bűncselekmény a Kobe slidernél. Hogy miért is ellenségei ezek a miniatűr hamburgereket formázó partyfalatkák? Bordaint jó pár támadás érte a Kobe slider-kritikája miatt, amit kis is fejtett. Szerinte az amerikai konyha legsötétebb oldalát mutatja fel ez az étel: egy olyan drága és sokkal nagyobb tiszteletet érdemlő hús, mint a Kobe-marha nem kerülhet darált formában ezekbe a gyakran fogpiszkálókkal összetűzött miniburgerekbe. Éppen a lényege, a hús egyedülálló textúrája vész el ezzel. Édeskés hamburgerzsemlébe teszik, és kétes minőségű szószokkal még nyakon is öntik. Több tiszteletet a kobénak!
Olvasta már cikkünket a témában? A wagyu marha ára – miért kerül ennyibe?

"Ha bemész valahova, és Kobe slidert látsz az étlapon, egyszerűen csak fordulj sarkon, és hagyd el azonnal a helyet!"

https://www.facebook.com/refinery29/videos/1335862203178314/

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram