Hirdetés
Hirdetés

Három magyar Michelin-csillagos top étterem séfjeit is jelölték a The Best Chef Top 100-as ligájába

SZERZŐ: Szász Eszter
2022. október 6.
Idén először 3 magyar topséf is a jelöltek közé került a szeptember 18-20-án, Madriban rendezett Best Shef Awards gálán.
Hirdetés

Hazánkat Szulló Szabina, a Michelin-csillagos és a Dining Guide The Best of The Best étterme díját elnyert Stand, Sárközi Ákos konyhafőnök, a szintén Michelin-csillagos Borkonyha és testvérétterme, a TextúraTóth Szilárd, a szintén Michelin-csillagos Salt Étterem séf-tulajdonosa valamint Boldizsár Máté, a Salt vezetője és tulajdonosa képviselte. Tóth Szilárd a Madridban megrendezett díjátadón járt.

A The Best Chef Awards díjátadót 2017. óta, immáron 6. éve rendezik meg, Minden évben más európai város ad otthont a gálának, idén Madrid volt a házigazda.

Boldizsár Máté és Tóth Szilárd / Salt Budapest

Tóth Szilárd elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy az ember olyan séfekkel vonulhat vörös szőnyegen, mint Joan Roca, Dabiz Muñoz, Massimo Bottura, Alex Atala vagy Ana Roš. 

“Számomra a rendezvény színvonala is lenyűgöző volt, picit úgy éreztem magam magyarországi séfként, mint egy magyar színész az Oscar-gálán” - fogalmazott. 

“A legnagyobb megtiszteltetés, hogy harmadmagammal jelöltek minket Magyarországról a Top 100-as listára és jelen lehettünk egy ilyen rangos eseményen. A meghívott gasztro újságírók ismerték és érdeklődtek a Salt iránt, szeretnék kipróbálni a “Salt-élményt”, ami egy nagyon jó visszaigazolás arra, hogy jól haladunk, hogy bekerüljünk a vérkeringésbe.” - tette hozzá Tóth Szilárd.

Tóth Szilárd /Salt Budapest

A The Best Chef célja, hogy egyesítse a gasztronómia és a fine dining világának újító és progresszív gondolkodóit, és példaként állítsa őket a fiatalabb generáció számára is, akár együtt gondolkodásra késztetve. A szervezők célja, hogy kreatív, intelligens szenvedélyes, innovációra és fenntarthatóságra törekvő séfeket díjazzon, akik nem csak csúcsminőségű ételeket készítenek, hanem a társadalomra is pozitív hatással vannak a konyhán keresztül, valamint utat mutatnak a jövő generációnak. 

A szavazás menete

A 200 jelöltből álló szűkített listát az előző évi 100 legjobb és 100 új séf alkotja. Az új jelölteket 150, anonim szakemberből álló csoport választja ki, akik utazásaik során járják az éttermeket új tehetségek után kutatva. A szakértők gasztronómiai újságírók, kritikusok, bloggerek, fotósok és más, a fine dining területén széleskörű ismeretekkel rendelkező emberek állnak. A 200 séfjelöltet tartalmazó szűkített listát az adott év április végén jelentik be. Ezután következik a 200-as szűkített listából a végső Top 100-as lista felállítása. Ez a rangsor a 150 szakember, valamint az aktuális rangsorban szereplő Top 100 séf és a 100 jelölt szavazatai alapján jön létre.

Dabiz Muñoz (középen) / Forrás: Facebook

Spanyol séf az idei legjobb

A 2022-es The Best Chef díjat a tavalyi győztes, David Muñoz három Michelin-csillagos spanyol séf nyerte. Az indoklás szerint a fiatal, harmincas éveiben járó Muñoz “úttörő és kreatív kalandor”, aki folyamatosan meglepetéseket okoz a főzéshez való egyedi hozzáállásával, amelyet ő maga "brutálisnak" nevez. A második helyezett a dán Rene Redzepi, a bronzérmes pedig a szintén spanyol Joan Roca lett. 

A versenyről bővebb információk itt olvashatók.

Tovább olvasok:

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram