Hirdetés
Hirdetés

Három magyar bor a Wine Folly kalauzában

SZERZŐ: DiningGuide
2017. január 26.
A tapasztalt borkóstolók és a lelkes, kezdő borrajongók is találnak nagyon jó tippeket a Wine Folly 2017-es kalauzában. Az egész világot „bejáró” kiadvány tematikusan segít áttekinteni a jelentős bortermelő vidékeket, mutat nekünk kóstolásra érdemes borokat. Sőt, van amit szerintük vétek lenne kihagyni idén. A jól tematizált bormustra a testes vörösboroktól az aromás fehérborokig vezet végig […]
Hirdetés

A tapasztalt borkóstolók és a lelkes, kezdő borrajongók is találnak nagyon jó tippeket a Wine Folly 2017-es kalauzában. Az egész világot „bejáró” kiadvány tematikusan segít áttekinteni a jelentős bortermelő vidékeket, mutat nekünk kóstolásra érdemes borokat. Sőt, van amit szerintük vétek lenne kihagyni idén.
A jól tematizált bormustra a testes vörösboroktól az aromás fehérborokig vezet végig bennünket a bőséges kínálaton. Mi az utóbbi kategória böngészése közben lettünk nagyon lelkesek, hiszen a magyar borok ebben a kategóriában bukkantak fel. Három tétel is bekerült az ajánlatba, a Keszthely melletti Bezerics Borászat Cserszegi fűszerese, a tarcali Királyudvar Tokaji Furmintja és egy Szepsy Furmint.
Az aromás fehérborokra a virágos jegyek és édes, csonthéjas gyümölcsös jegyek megjelenése jellemző, sárgabarack, őszibarack, máz, rózsa - írja a Wine Folly. A Furmintot, mint hagyományos tokaji fajtát említik, melyből száraz bort készítenek. A savasságát a rizlinghez hasonlítják, de a testességét és a struktúráját nagyobbként jellemezve. Az „úgynevezett” Cserszegi Fűszereshez még egy kis pluszt is adnak, szerintük így kell kiejteni: szék-seggi fooh-sar-ESH.

aromatic-white-wines-guide-2017-folly

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram