Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan 1200-4000 forintos belépővel kell számolnunk, ha városlátogatásra érkezünk Velencébe

SZERZŐ: DiningGuide
2022. július 3.
Napijegyet vezetnek be az egyik legnépszerűbb olasz városba, amely az utóbbi évtizedekben élhetetlenné vált az óriási turistaérdeklődés miatt.
Hirdetés

Január közepétől fizetős lesz a belépés Velence városába azon turisták számára, akik egyetlen éjszakára sem szállnak meg a városban. Feltételek sorát határozta meg a napokban Velence önkormányzata, a belépőárak pedig 3 és 10 euró között mozoghatnak majd.

2018-ban a köztéri alkoholfogyasztás ellen küzdöttek Velencében, tavaly májusban pedig háromeurós belépődíjat vezettek be a város egyik legfőbb látnivalója, a Szent Márk-székesegyház látogatására a turisták számára (míg vallási célból továbbra is ingyenesen látogatható a bazilika). A belépő bevezetésének célja, hogy a látogatók ezen a módon is hozzájáruljanak az árvíz által megrongált székesegyház megmentéséhez.

Velence, te drága

Ezen a héten pénteken Simone Venturini idegenforgalmi tanácsos a Velencében tartott sajtótájékoztatón újítások sorát jelentette be, írja az MTI, amelyek bevezetését már idén nyáron megkezdik.

Először foglalási rendszer, majd napijegy a lagúnák városába

2023. január 16-tól teszik fizetőssé a belépést azon turisták számára, akik egyetlen éjszakát sem töltenek a városban.

A belépőárak 3 és 10 euró között mozoghatnak, a kijelölt naptól függően.

A látogatottabb időszakokban, például hétvégeken vagy ünnepnapokon drágább lesz a belépés.

Mindezek előtt pedig előzetes foglalási rendszert a városba történő belépéshez. A foglalás kísérleti jelleggel indul: a nem Veneto tartományból érkezők a Venezia Unica honlapon jelezhetik előre, melyik napon kívánnak a városba belépni.

A velencei Grand Canal, azaz a Canalazzo

Városi kedvezmények az előre tervező turistáknak

Az előzetes foglalás még nem számít kötelezőnek, de aki ezzel a lehetőséggel él, kedvezményekben részesül. Augusztustól ugyanis a városi tömegközlekedést képező vaporetto-hajók 75 percig érvényes menetjegyára 7,50 euróról 9,50-re emelkedik. Aki azonban legalább egy hónappal korábban előre lefoglalja a városba történő belépést, és ezzel együtt megveszi a jegyet is, az egyszeri menetjegyen 2 eurót, a több napig érvényes jegyen 5 eurót takaríthat meg. Az előre foglalók számára a városi parkolókban a 35 eurós napidíj is 5 euróval kevesebb lesz. Az internetről letölthető jegyeket többek között a vasútállomásnál 2018-ban felállított beléptető kapuknál ellenőrzik majd.

Velence a pandémia két évében kiürült, de tavasztól ismét ellepték a turisták: volt olyan nap, amikor számuk megközelítette a 130 ezret. A július közepére eső Megváltó-ünnepén is korlátozni akarják az érkezők számát, legfeljebb 60 ezer embert engedve be. Velence utcáin 360 térkamerát és 40 személyszámlálót állították fel a turisták számának, mozgásának ellenőrzésére.

Forrás: MTI

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram