Hirdetés
Hirdetés

Halünnep pontyavatással a Budaörsi Halpiacon

SZERZŐ: DiningGuide
2016. szeptember 28.
"Láttál már 150 kilós tonhalat egészben? Megkóstolnád a TheBigFish marseille-i hallevesét? Ettél már akasztói szikipontyot?" – teszi fel a kérdést a Budaörsi Halpiac, amire sanszos a "nem-igen-nem" válaszunk.
Hirdetés

Elnézést persze azoktól, akik kóstolták már ezt a pontyfajtát. A halünnep nem csak a nevében, valóban az lesz: az akasztói szikiponty az Aranyszalag-termékvédjegy várományosa, amit ezen a napon fog megkapni hivatalosan, bizonyítva, hogy nem hiába az egyik kedvenc fajtája az Onyx, a Salon, a Csalogány26 és a Bock Bisztró szakácsainak.
A Laci!Konyha! séfje, Mogyorósi Gábor beavat a tökéletes rántott ponty sütésének rejtelmeibe, de látványos halbontásra is sor kerül. Egy 150 kilós atlanti kékúszójú tonhal kerül az asztalra, amelyből a Fuji szakácsai készítenek sashimit, de steaket is süttethetünk belőle. A főzőshow-k és kóstolók mellé pedig még élőzene is jár.
A nagy halnapra október 8-án kerül sor a Budaörsi Halpiacon: a TheBigFish marseille-i hallevesének és a füstölt szikiponty kóstolásához itt lehet regisztrálni.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram