Hirdetés
Hirdetés

Hájas kakaós csiga

SZERZŐ: DiningGuide
2016. január 8.
Kipróbáltuk, milyen, ha a kakaós csigát hájas tésztából sütjük. Valószínű, hogy ezentúl nem fogjuk mással.
Hirdetés

Házilag általában kelt tésztából sütik a kakós csigát, pedig alapvetően egy élesztős hajtogatott (blundel) tésztából készül. Az élesztőhöz nem ragaszkodtam, mivel így a csigák másnap, esetleg harmadnap is finomak, nem keményednek meg.
kakaós csiga
Az meg a másik, hogy hájas tésztából úgy néz ki, egyszerűen minden finom. Persze használhatnak sima leveles (de szigorúan vajas) tésztát is, de ahogy a háj és a kakaó íze keveredik, azt nem adja vissza.

Hozzávalók

  • fél kg hájas tészta (recept itt)
  • 200 g jó minőségű, cukrozatlan kakaópor
  • 150 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 mk keményítő

A vajat felolvasztom, hozzáadom a szárazanyagokat és habverővel csomómentes keverem.
A sütőt 220 fokra előmelegítem (légkeverésen 200).
A kinyújtott tésztát egyenletesen megkenem a kakaós masszával, majd feltekerem
kakaós csiga
 
Ezután egy centis szeletekre vágom.
kakaós csiga
 
A tésztavégeket a csigák alá hajtom, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram