Hirdetés
Hirdetés

„Háda-simogató” a Tompa utcában: Pesti-burgerek a Chili Bar & Foodban

SZERZŐ: DiningGuide
2021. december 15.
Egyszeri pop-upnak gondoltuk elsőre, mert Nosztalgia estként hirdették meg december 4-én, de mint kiderült, egész decemberben fellelhető Háda Imre és a Pesti-burgerek a Tompa utcában, a Chili Bar & Foodban.
Hirdetés

Némi útkeresés (a Millenáris Parkban) és hallgatás után ismét sercegnek a húspogácsák Háda Imre keze alatt, a hónap eleje óta a IX. kerületi Chili Bar & Foodban.

A Tompa utca nem ismeretlen Háda Imre számára, 2014-től itt működött éveken át a Pesti Burger & Bár, majd költözött át a Tűzoltó utcába. Háda Imre korábban klasszikus éttermi műfajban, a Batthányi tér melletti Atakám étteremben szerzett magának nevet Nánási Lajos mellett, a burgerek melletti elköteleződés az Atakám után következett, és azóta is tart.

A pandémia alatt feltűnt kiszállítással is, de aki ismeri Háda Imre burgerstílusát, tudhatja, hogy a lefedett dobozok okozta páravisszacsapódás és a szállítás nem tesz jót a Pesti Burger & Bár híres-hírhedt, kétkezes burgereinek.

Pesti Burger & Bár archív

„Ha valaki well done akarja enni a hamburgerben a húst, az nálam nem jár jó helyen"

2014-ben azt nyiltakozta a Dining Guide-nak, hogy hamburgerpogácsa ügyében „ a Blumenthal receptet próbáltam összerakni én is, ahogy sokan mások. S úgy látszik, nekem sikerült is" – mondta akkor cinkos mosollyal. „Hét közben Gál Józsi-féle húst használok, hétvégén pedig egy nádudvari hentesét, aki szürkemarhát vág. Nagyon fontos a minőségi hús, mert én nem sütöm meg teljesen, csak kivételes esetekben, gyereknek, vagy kismamának. Nem engedek az elképzeléseimből, így ebből sem. Ha valaki well done akarja enni a hamburgerben a húst, az nálam nem jár jó helyen."

Aki tehát ismét megmerítkezne a Pesti Burger zaftos örömeiben, december végéig megteheti a Tompa utca legelején található bisztróban, a konyhába bepillantva pedig a grill lap mellett egy ismerős szakáll és tetoválás fog feltűnni. A magas húspogányák, emeletes burgerek és gazdag faggyúhasználat ismerős lesz.

Chili Bar & Food

Helyszín: Budapest IX. kerület, Tompa u. 7.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram