Hirdetés
Hirdetés

Ha Lutz Lajos őszi-téli desszertkollekciója finom volt, a tavaszira mit mondunk?

SZERZŐ: DiningGuide
2022. március 4.
Egy (igazán) jó süteményezés a Ferenciek terénél? Az ikonikus Párisi-kockától a még könnyedebb New York sajttortán át a (majdnem Ferrero) Rocher-ig.
Hirdetés

A Párisi Udvar csapata sokat tesz azért, hogy a hazai közönség is bizalmat szavazzon egy luxushotel kötelékében működő kávézónak, étteremnek és koktélbárnak. Aki járt már a szecessziós épületben, egész biztosan az emlékezetébe vésődött a látvány, a Lutz Lajos vezette gasztronómiai szekció pedig mindent megtesz azért, hogy a színes mozaikos üvegkupolába belevesző pillantásokat olyan ízélmények kísérjék, amelyek akár egy hétköznapi ebédre, hétvégi brunch-ra vagy több óráig tartó vacsorára visszacsábítsanak.

Teadélután / Fotó: Párisi Passage Café & Brasserie

Apropó, sütemények. A Párisi Passage Café & Brasserie-ben kiemelt jelentőségű a desszert szortiment, hiszen akár mint egy kávézóba-cukrászdába is beülhetünk egy délutáni süteményezésre. Az üzleti ebéd menüben is mindig szerepel aktuális sütemény, az éttermi étlapon mindig szerepel 3-4 tányérdesszert, és tortarendelést is vállalnak.

Kókuszos-maracujás desszert / Fotó: Párisi Passage Café & Brasserie

A kókuszos kekszalapra panna cotta, aminek a belsejébe maracujakrém került. A friss és édes desszert mellé lime-mal ízesített tejföl sorbet-t kínálnak.

Kölesgombóc eperrel (hamis túrógombóc) / Fotó: Párisi Passage Café & Brasserie

“Egy édesség nem attól finom, ha tömény cukor”

Lutz Lajos executive séf felel az édességekért is, aki a hagyományokat tiszteletben tartva, mégis könnyed, újító vonásokkal mutatta be a Párisi Passage vendégeinek az olyan cukrászklasszikusokat, mint a Rákóczi-túrós, Blaha Lujza-torta vagy Esterházy torta. A Párisi Kocka pedig signature desszertként mutatkozott be az újjászületett Párisiban.

Blaha Lujza torta / Fotó: Párisi Passage Café & Brasserie

Aki kóstolta, tudja, hogy eddig sem volt panasz édességfronton, de ahogyan Lutz Lajos fogalmaz:

“ma már nagyon fontos a dizájn, de még fontosabb, hogy az ízek és a valóság is ott legyen.”

Így újult meg és vált még légiesebbé a sajttorta, öltött új köntöst a Rigó Jancsi és a somlói galuska, és készült el egy játékos Ferrero Rocher átirat is. Ma már nem mehet el egy vendégszerető cukrász vagy séf a vegán, illetve a mentes igények mellett sem, ennek jegyében fogant a kölesből készített "hamis túrógombóc" kedvezve a tejcukor-, illetve laktózérzékenyeknek is.

Aki kedveli a pajkos savakat, ne hagyja ki a mangós limes-os tartletet, amely Lutz Lajos desszertvallomása: a friss lime ízpárja a savanykás-egzotikus gyümölcsös mangózselé, a meringue pedig egyszerre roppanós és édes.

Még könnyedebb, még szezonálisabb és egyénibb a Párisi Passage desszertkollekciója, bátran ugorjunk be csak egy sütizésre is.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram