Hirdetés
Hirdetés

Ha keksz nincs, akkor élet sincs - interjú Walters Lilivel

SZERZŐ: benedekb
2016. április 6.
Walters Lili fiatal és tehetséges színész (Senki szigete) és énekesnő (Dorothy's Legs), akivel tudtam, hogy élmény lesz együtt ebédelni, mert tapasztalataim alapján nem csak intelligens beszélgetőpartner, de nagy lelkesedéssel viszonyul a világ dolgaihoz, nem ritkán üdítően bizarr nézőpontokból. A Kádár étkezde múltidéző miliője adta a hátteret.
Hirdetés

Alighogy leültünk a Kádárba, a bácsik, akik valószínűleg 30 éve itt ülnek, azonnal az asztalukhoz akartak minket ültetni. Ha nem zaklatnálak most, átülnél?

Hangulatfüggő, de miért ne?

Még rajtam volt a kabátom, mikor te már rávágtad, hogy rakott krumplit rendelsz, ilyen egyértelmű?

Nagyon szeretem a rakott krumplit, anya nagyon sokszor csinál, bár nem ilyen vaskos, zsíros tanyasit, az övé “slim” franciás, sonkás-zöldséges. De nagyon szeretem ezt a kolbász-verziót is. Meg az ritka, hogy nekem valamiben ízlik is a tojás, mert bár ha muszáj, eszek egy omlettet, de az csak akkor van, ha valakinél vendégségben vagyok és meghalok az éhségtől. Én otthonra sosem vennék tojást.

kádárEgyáltalán nem veszel otthonra ételt? Vagy csak a tojást rekeszted ki?

Csak a reggeli alapanyagokat veszem meg, ami fix: joghurt, banán, müzli. Néha váltogatom a joghurt ízesítését, de ha nagyon aszkéta hangulatom van, az is natúr. Nem tudok sósat enni reggelire, vagy túl cukrosat, csak ezek a neutrál ízek esnek jól. Emiatt nagyon könnyen is kelek fel, mert ezt lehet várni, biztos, hogy lesz. Úgyhogy nekem muszáj reggeliznem, ez az értelme a felkelésnek. De jelenleg is a hűtőmben egy sör van, és két fokhagyma. Ha havonta egyszer vásárolok, az rám rohad. A barátom ki van borulva, hogy ha átjön, akkor kekszet kell ennie. Szóval keksz is van, az viszont mindig. Úgy érzem, hogy ha keksz nincs, akkor, akkor…

Élet sincs?

Igen.

Főzni tudsz?

Ez egy nagyon kínos kérdés, nem tudok főzni.

Hogy fogod így beteljesíteni a női princípiumodat?

Leginkább sehogy, vagy joghurtos banánnal. De tésztát tudok csinálni, anélkül, hogy elrontanám. Fel kell forralni a vizet és belerakni a tésztát.

Azért nem árt rárakni valamit.

Igen, pestót szoktam. Különben azért nem para, hogy nem főzök, mert Mátéval, a barátommal tökéletesen ellentétes az ízlésünk, ami az étkezést illeti. Egy-két közös pont van, például a tőkehalmáj meg a gránátalma.

Tőkehalmáj?

Tőkehalmájat, hajnal 3-kor pirítósra, citrommal. Próbáld ki, olyan állaga van, mint egy újszülöttnek, fantasztikus!

fotó: Nagy Balázs

fotó: Nagy Balázs

Az aszketizmusod akkor nem valamiféle diétának szól.

Nem, én semmit nem vonok meg magamtól, Ha megéhezem, eszem. Sőt láttad, hogy mikor megérkeztünk, addig nem nagyon tudtam figyelni, amíg nem kaptam enni. De most már nagyon boldog vagyok.

Akkor férfias az étvágyad?

Nem, mert különben meg keveset tudok egyszerre megenni. De hallgatok a szervezetemre, mindig.

Étterembe jársz?

Igen, szoktam.

Puccos helyekre?

Ha valaki külföldről látogat, szoktunk családilag.

Az apukád ír, jól emlékszem?

Félig ír, félig walesi angol.

fotó: Nagy Balázs

fotó: Nagy Balázs

Az ottani gasztronómia bekúszott?

A keksz, meg a tea. Ja és, főzni nem tudok, az igaz, de olyan sütiket csinálok…! Amit onnan hozok, az az apple crumble. Angliában tanította meg a nagynéném. Nagyon egyszerű. Fél óra alatt megvan. De rendes ételeket nem tudok megcsinálni. Próbálták megtanítani az ilyen stew-kat, meg a sheperd’s pie-t, de az nem megy.

Milyen nemzetiségű konyha áll közel még hozzád?

A francia konyhát szeretem. Illetve, nem voltam még Franciaországban, de a sajtok, amik onnan jönnek…

Beválnak?

Nagyon.

Akkor inkább sajt mint hús?

Kéksajt.

Gyorsétterem?

Ott csak édességet eszem. Előfordul, hogy az egyik étkezésem csak édesség. Viszont a böjtben, meg a tisztítókúrában is hiszek.

Kedvenc édességed?

Nagyon nehezet kérdezel, de van egy olyan brutális sütemény, hogy Mississippi’s Mud, és ez egy vajas tésztában tömény csokimousse, de olyan, hogy megáll benne a kanál. Ha szülinapom van, akkor ezt kapom.

fotó: Nagy Balázs

fotó: Nagy Balázs

Mit nem ennél meg soha?

A gesztenyepüré. A malac fülétől és a farkától is iszonyodom. Ami bőrös, nyákos, a zsír megfőzve bőrrel, leöntve trutyival…ilyesmit nem.

Mit eszel viszont gyakran?

Nagyon sok gyümölcsöt eszem. Ha nincs gyümölcs, kiborulok, fesztiválokon is. De fellépés előtt nem nagyon szoktam közvetlenül enni. Úgy vagyok vele, hogy legyen benned étel, aztán idd meg a kabala viszkidet.

Kabala viszki?

Igen, volt ilyen az elején, mikor elkezdtük, hogy azt éreztem, hogy elmegy a hangom, vagy nem fogok tudni énekelni, és valaki mondta, hogy jó rá, szóval minden fellépés előtt elszopogatom azt a kis viszkit.

És a koncerteken máskülönben nem ömlik az alkohol?
Nem, a kabala viszkimen kívül nem szoktam. Mert akkor az történik, hogy az ember nagyon jó, nekem meg koncentrálnom kell, és ahhoz józannak kell lennem.

Vasárnapi ebéd szent?

Hát ez régóta nincs, mert van, hogy nem érek rá. De van, hogy péntek este van a vasárnapi ebéd, meg szombat reggel van a vasárnapi ebéd…Mindenki szét van szóródva.

Ha bárkivel ebédelhetnél a világon, ki lenne az?

Egy szexi amerikai csávót mondjak?

Hát, ha ez jutott eszedbe…Kivel ülnél itt a Kádárban?

Jack Nicholson.

Azt értem, szép a fejemben is, ahogy eszi a tökfőzeléket. A forgatásokon eszel?

Kevésbé vagyok éhes ilyen szituációkban, de könnyű dolgokat, mint banán…azt igen. De nem eszem túl magam, se akkor se máskor. Kivéve cseresznyéből. Akkor érik, mikor a szülinapom van, kilószámra eszem, anyám mindig rám szól, hogy sírni fogok, és igaza van.
Na és nekem az étel állaga is fontos. A gesztenyepürével is ez a bajom, undorodom az állagától. Ha egy tészta szétmállik, azt sem bírom. A cseresznye viszont roppan, és tökéletes.

fotó: Nagy Balázs

fotó: Nagy Balázs

Hol szoktál sokszor enni?

Egy időben a Levesben ettem nagyon sokat. Azért is, mert ott laktam. Csak felkaptam egyet hazafelé.

Milyen levest szeretsz?

A paradicsomlevest.

A betűtésztás, édes, menzás vagy az olasz, parmezános…?

A-aa, olasz, fűszeres, sajtos, sós. Sajttal.

És húsos palacsinta vagy édes palacsinta?

Édes.

Bejgli vagy Christmas pudding?

Utóbbit semmiképpen. Néha kint vagyok karácsonykor, mindenki azt várja, de…nem jó. Megint az állag. Meg a mazsola szétázva, püffedve..nem eszem meg.

fotó: Nagy Balázs

fotó: Nagy Balázs

Ha új gasztroforradalmat lehetne igényelni, te mire vágynál?

Én érzek egy ilyen hiányt, hogy legyen egy olyan gyorsétkezde, ahol kreatívan lehet összeválogatni egészséges dolgokat.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram