Ha a séf neve a hívószó: celebséfek éttermei luxusszállodákban

SZERZŐ: DiningGuide
2021. június 17.
a Lounge rovat
támogatója a
A név kötelez. Ezek a séfek pontosan ismerik a know-how-t, ezért brandjüket bárhová képesek exportálni a nagyvilágban. Pontosabban bárhová, ahol minden adottság megvan ehhez – a luxusszállodák világa márpedig ilyen. Celebséfek éttermei csúcsszállodákban.
Hirdetés

Hogyan lehetséges fokozni a super luxury kategóriás hotelek jelentette csúcsokat? Hát így. Rovatunk előző cikkében a világ luxusszállodáiban működő Michelin-csillagos éttermeket mutattunk meg Rio de Janeirótól Londonon át Hongkongig. Most is maradunk a luxushotelek világában, és olyan éttermekbe kukkantunk be, amelyek séfcelebritások nevéhez köthetők. Nyilvánvaló, hogy ezeken a helyeken nem a televízióból ismert nagyságok fognak a látványkonyha túloldalán állni, de a világszerte ismert név, az általuk képviselt profizmus és az ikonikus fogások az utazók tömegeit vonzzák be. The show must go on.

Gordon Ramsay’s Hell's Kitchen – Caesars Palace, Las Vegas

A Michelin-csillag halmozó brit séf csupán Londonban több tucat éttermet üzemeltet, de jelen van a világ számos pontján Versailles-tól Toszkánán át Cansas Cityig. Üzemeltet steakhouse-okat, burgerezőket, klasszikus fine dining éttermeket egyaránt. Las Vegasban is több hely tartozik a neve alá, az említett műfajokon túl egy tüzes Pub & Grill is, ami történetesen nem a Hell's Kitchen. A név persze magáért beszél, döbbenetes szám, de Ramsay A konyha ördöge című műsorának immár a 20. évada indult el most.

Nincs mese, a show-t Amerika (is) imádja. Az étterem berendezése pedig arról nevezetes, hogy úgy alakították ki, akár a gasztrovetélkedő stúdióját, így a vendégek úgy érezhetik magukat benne, mintha az imádott műsor díszletei között ehetnének. Igazából zseniális ötlet. Mindemellett kiválóan illik az amúgy is díszletszerű Las Vegasba is.

Hell's Kitchen by Gordon Ramsay, Las Vegas

Nobu San a görög partyszigeten: Matsuhisa Mykonos

Nobu Macuhisza japán származású séf és étteremtulajdonos mára legenda, és elvitathatatlan kvalitásai mellett ebben akad némi szerepe az igen jól megválasztott társulásának is. A Nobu éttermeket a színész Robert De Niro-val, valamint Drew Nieporent és Meir Teper New Yorki-i restaurateurökkel tulajdonolja, Robert de Nirónak pedig csak meg kell jelennie egy-egy új étteremnyitás alkalmával, és máris a mainstream média híreiben is szerepel a legújabb Nobu. Az étterembrandet már akkor ismerhettük (elsősorban amerikai filmekből és kortárs irodalomból), amikor még elképzelhetetlen lett volna egy budapesti Nobu-nyitás.

Nobu San, Matsuhisa Mykonos / Fotó: belvederehotel.com
Matsuhisa Mykonos / Fotó: belvederehotel.com
Matsuhisa Mykonos / Fotó: belvederehotel.com

Nobu San kezdetben Japánban, majd Peruban elsajáított szakácstudását végül az Egyesült Államokban tudta gazdagon kamatoztatni (nettó vagyonát 200 millió dollárra saccolják). A japán konyhát perui alapanyagokkal házasító egyéni stílusát imádja a (tehetős) közönség. A Nobu étteremlánc mára a világ több mint 50 országában, köztük Budapesten is jelen van.

Matsuhisa Mykonos / Fotó: belvederehotel.com
Matsuhisa Mykonos / Fotó: belvederehotel.com

Mykonos szigetén stílusosan egy open-air sushibárral egészül ki az étterme, különlegessége, hogy az egyetlen szabadtéri Nobu világszerte. A perui-japán konyhája itt egy extrával társul, ugyanis az Égei-tengerből frissen kifogott halak és tenger gyümölcsei közvetlenül, szó szerint néhány lépés távolságra kerülnek az étterem konyhájára.

Marco Pierre White Steakhouse & Grill, Hotel Fairmont Bab Al Bahr, Abu-Dhabi

Az emírségek fővárosában egymást érik nem csak a celebek, hanem a celebséfek éttermei is, ezért mi most egy igazi klasszikust hoztunk el. Marco Pierre White megosztó nyilatkozataival ma már kicsit régiiskolásnak számít, de tudását és a brandje erejét senki nem vitatja el.
A szállodai szférában láthatóan világszerte biztosra mennek a séfek és szakembergárdájuk, és szívesen hívják segítségül a steak vonalat, vagy akár olyan comfort foodokat is, mint a (csúcsra járatott) hamburgerek.

Fotó: visitabudhabi.ae
Fotó: visitabudhabi.ae
Fotó: visitabudhabi.ae

Így jártak el a Fairmontban is, ahol a steaken kívül az osztriga- és kaviárválasztékra specializálódtak. Világklasszis borkínálata révén a Wine Spectator Magazin 2015-ben az egyedülálló borválasztékát méltatva díjazta.

Fotó: visitabudhabi.ae

A belsőépítészek és dizájnerek sötét tónusúra hangolt, intim miliőt alakítottak ki a vendégtérben, emiatt népszerű randevúhelyszínnek számít Abu-Dhabi pazar étteremfelhozatalában.

Tovább olvasok
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram