Hirdetés
Hirdetés

Gyár nyílik a Bazilikával szemben: készülődik a La Fabbrica

SZERZŐ: diningguide
2018. május 31.
Még a soft opening előtt sikerült bejutnunk és bejárnunk a La Fabbricát, ami így, a nyitás előtt egyelőre elsősorban grandiózus méretével, remek ízlésről tanúskodó beltereivel okozott wow-élményt, de az is biztos, hogy minden szakács megnyalná a tíz ujját, ha ilyen felszereltségű, vadonatúj konyhát avathatna fel.
Hirdetés

A konyhafőnök olasz, a rakparti Trattoria Toscana volt séfje irányítja a csapatot. A bártenderek is a szakma krémjéből kerültek ki. Ki a Savoy Londonból, ki Bostonból jött haza a La Fabbrica bárpultja mögé, ki a Boutiq' Bar egykori alkalmazottja.

Mindent szeretnénk kínálni, és igazán jól csinálni, amit a környékbeli helyek külön-külön nyújtanak. Túl egyszerű lenne csak a turistákat becsábítani,

szeretnénk egy megbízható magyar vendégkört is kiépíteni - hangzik az ambiciózius célkitűzés.
A La Fabbrica – mint minden valamirevaló gyár – gyakorlatilag alig lesz zárva. A tervek szerint a soft opening időszak után 8-kor nyitnak majd, tehát már reggelivel is várnak. Az étterem a tervek szerint éjfélig, a bár rész hétvégén éjszakába nyúlóan nyitva tart majd.

Nem befelé élünk majd, szeretnénk, hogy a La Fabbrica a tér része legyen.

Belül tágasabb

A La Fabbrica kívülről sem tűnik éppen szűkösnek, szép nagy részt kiharap a Szent István Bazilika előtti térből – különösen, hogy a Zrínyi és a Sas utca felől is lesz egy-egy terasz része –, de belül egyenesen meglepően méretes a mintegy 1400 négyzetmétert elfoglaló hely. Hogy mit rejt a cet gyomra:

  • szállodai recepciókat idéző bejárat
  • étterem, ablakkal elválasztott látványkonyhával, fatüzelésű kemencével
  • bár egy újabb, kisebb látványkonyhával és DJ-pulttal
  • akár 200 fő vendégül látására is alkalmas rendezvényhelyiség

Az ablakkal leválasztott látványkonyha ötlete dicséretes: a szemünk előtt készülnek az ételek a "fabbricában", viszont nem leszünk konyha szagúak.

A rendezvényterem egyik lehetséges funkcióját el tudjuk képzelni éppen a Bazilikával szemben: az ifjú pár és a násznép nem túl nagy gyalogtúrával sétálhat át a templomból. A szökőkutat idéző, körben, koedukált mosdót pedig meg is mutatjuk:

Mediterrán konyha, olasz ölelésben

Az olasz étteremnév és séf nem jelenti, hogy kizárólag Itália jelenne meg az étlapon. Bár a pasták és pizza eredetét (és létjogosultságát) nem kell magyarázni, a mediterrán térség további ízei is megjelennek az étlapon, a paellától a tzatzikiig. Magyar ételekkel is készülnek, számítva az igényekre. Lesz alkalom, hogy többet is meséljünk az ételekről, de ez a bejárás most nem erről szólt.

Az biztos, hogy a La Fabbrica nem lesz olcsó. Ára van a kilátásnak a Bazilikára – ellenben turistacsapdára sem kell gyanakodnunk. Megjósolható, hogy az V. kerületi nagyélet egyik gócpontja lesz, a környékbeli átlagnál erősebb konyhával.
La Fabbrica Kitchen & Bar
Budapest V. kerület, Sas u. 8. (Zrínyi és Sas utca sarok)
Soft opening: 2018. június 8., péntek
Hivatalos nyitás: 2018. június közepén

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram