Oldalas
Hozzávalók:
- 1 nagyobb darab formázott oldalas
- 3 evőkanál mustár a kenéshez
- 200 g durva só
- 50 g durvára őrölt feketebors
- 25 g zöld bors durvára őrölve
- 25 g rózsabors durvára őrölve
- 50 g vöröshagyma-granulátum
- 100 g barna cukor
- 14 evőkanál Worchester-szósz
- 0,5 liter viz
- 100 ml BBQ-szósz (tetszés szerint)
- 1 db lime-nak a leve
- 4 db salotta hagyma
Elkészítés:
Fűtsük fel a kamadót 110 fokos rácshőmérsékletre, a fűszereket pedig keverjük össze egy tálban. Trimmeljük, azaz formázzuk és hártyázzuk le az oldalast, majd kenjük be mustárral, ezt követően pedig borítsuk be a fűszerkeverékkel. Fontos, hogy csak annyit rakjunk rá, amennyit felvesz: nem kell a húst teljesen elfedni, hadd tudjon levegőzni. Tegyük be az előmelegített gépbe csontokkal lefelé, majd 78-82 fokos maghőmérsékletig füstöljük. Ezután vegyük ki és zsírpapírba, majd alufóliába csomagoljuk be és füstöljük tovább 96 fokig, a füstölő hőmérsékletet folyamatosan szinten tartva. Ha elértük ezt a maghőmérsékletet, akkor egy kicsi pihentetés után tudjuk tálalni, a csontok között darabolva, házi édesburgonya hasábokkal.

Tésztasaláta
Hozzávalók:
- 500 g könyöktészta
- 150 g sonka
- 80 g kukorica (konzerv)
- 3 db lilahagyma
- snidling
- tartármártás
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg, miután kihűlt, keverjük össze a többi hozzávalóval, majd tegyük hűtőbe állni pár órára.
Házi chiliszósz
Hozzávalók:
- 15 db chilipaprika
- 300 g barna cukor
- 14 evőkanál Worchester-szósz
- 0,5 liter víz
- 100 ml BBQ-szósz (tetszés szerint)
- 1 db lime leve
- 4 db salottahagyma
Elkészítés:
A chilipaprikákat és a salottahagymát vágjuk össze kis karikákra vagy apró kockákra. A barnacukrot kezdjük el karamellizálni, majd amikor már kellőképpen felolvad, adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, majd pirítsuk össze. Amikor ez megvan, hozzáadjuk a Worchester-szószt és a vizet, majd lassú tűzön redukáljuk, azaz forraljuk vissza. Ha megvan a szükséges állag, adjuk hozzá a BBQ-szószt és a lime levét, majd fogyasztás előtt hagyjuk pihenni.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.