Hirdetés
Hirdetés

Külföldi sztárok sok felvonásban: A Gourmet Fesztivál exkluzív programjait ajánljuk

SZERZŐ: DiningGuide
2019. május 8.
Kétségtelen, hogy a "nagy élet" a Gourmet Fesztiválon a faházak között zajlik. A gyepen kóstolgathatunk, koccinthatunk, találkozhatunk és ismerkedhetünk új ízekkel és emberekkel egyaránt. Évek óta azonban a fesztivál kiemelkedő eseményeit jelentik az exkluzív ebédek és vacsorák. Ezek közül ajánlunk most!
Hirdetés

A Gourmet Fesztivál két évvel ezelőtt erősített be először nemzetközileg elismert külföldi séfek adta exkluzív ebédekkel és vacsorákkal, ekkor a világhírűvé lett szlovén séf, Ana Roš és Lengyelország büszkesége, Wojciech Modest Amaro voltak a húzónevek. Idén tovább emelnek a téten, ugyanis egy két Michelin-csillagos séf egészestés menüsorát is kóstolhatja a magyar ínyenc közönség, valamint a világ igen távoli szegleteiből, Moszkvából és Dél-Koreából is érkeznek hozzánk főzni olyan izgalmas személyiségek, akiknek a munkássága jócskán túlmutat egy-egy jól sikerült vacsoraélményen.

Az exkluzív ebédekre és vacsorákra nem a fesztivál belső területén, hanem a Millenáris egy külön épületében kerül sor, ahol pop-up jelleggel felépítettek egy teljes feszereltségű konyhát – mégpedig olyan minőségben, hogy a meghívott, világszerte elismert séfek olyan nívón alkothassanak, akár csak hazai páyán lennének.

Három exkluzív eseményt ajánlunk az idei fesztivál programjából!

Ketten az orosz konyhaforradalom nevében: a Twins Garden vacsorája

A fesztivál második napjának estéjén lép magyar vendégei elé Iván és Szergej Berezuckij, mi pedig ne gyanakodjunk kettős látásra: az ikerpár nem csak a konyhában alkot harmonikus egységet, hanem ikerpár lévén egymás szakasztott másai. Lám, a Roca-fivérek elbüvölő hármasa után a nagy Oroszország is bejelentkezett két világhírűvé lett fivérrel. Éttermük, a Twins Garden a megnyitása után azonnal a 72. helyen landolt a World's 50 Bests Restaurants 100-as listáján.

Iván és Szergej Berezuckij

Hétfogásos vacsorájuk ételei között a Twins Garden egyik látványosságára, a "repülő kertre" is utalnak. Különleges kapcsolatot ápolnak ugyanis a kert adta finomságokkal, ahogyan ezt az éttermük neve is sugallja, vagy az Egy paradicsom élete és a Gomba ökoszisztéma elnevezésű fogások. Vegetáriánus menüről azonban szó nincs: kecsege, kürtcsiga, kamcsatkai rák, tengeri sün, valamint kecskegida is a tányérokra kerül.

Az orosz vacsora menüsora:

 • Egy paradicsom élete
 • A kecsege legjobb részei
 • Távol-keleti kürtcsiga, paradicsom és mirtuszfüge
 • Gomba ökoszisztéma
 • Kamcsatkai rák káposztával és tormamártással
 • Kecskegida kávén szárított répával
 • Mézes sütemény tengeri sünnel és sült, fermentált tejjel (ryazhenka)

A vacsora időpontja: 2019. május 17., péntek 19 óra

A legosztrákabb görög nem szorul bemutatásra: Konstantin Filippou

A leggörögebb osztrák vagy a legosztrákabb görög? Konstantin Filippou nevével egész biztosan találkozott már a felkészült hazai gourmet, a saját nevét viselő bécsi étterme ugyanis két Michelin-csillagos, és ahogyan azt ínyenc körökben emlegetik: ez egy igen magabiztos két csillag – valóban kiemelkedő teljesítménnyel, egyediséggel és egy meghatározó séfkarakterrel. A másik elismert étteremértékelő rendszer, a Gault & Millau, ha lehet, még magasabbra taksálja a Konstantin Filippou étterem teljesítményét, az általuk kiosztott legmagasabb pontszámot, 20-ból 19-et adtak a helynek.

Minden bizonnyal a balkáni származás és a nyugati kultúrkörben való nevelkedés is sokat hozzátesz Filippou határokat bátran átlépő, mégis igazi harmóniát alkotó fogásaihoz. Edződött Gordon Ramsay egyik éttermében, Londonban, valamint a legendás Arzakban, San Sebastiánban. A séf rendkívül közvetlen, barátságos ember hírében áll, ezt a nyitottságot fedezhetjük fel minden bizonnyal abban a gesztusában is, hogy exkluzív vacsorájának menüsorában magyar mangalica és libamáj is szerepel.

A Konstantin Filippou vacsora menüsora:

 • Vörös garnéla. Retek. Szilvalé. Rizs.
 • Tartlet. Tojássárgája. Szarvasgomba.
 • Halkrém. Amúr. Szemlingkaviár. / Anna & Martin Arndorfer - Roter Veltliner 2017
 • Lazacpisztráng. Kapor. Savanyított mustármag. / Claus Preisinger - Erde Luft Gras und Reben 2015 (Weißburgunder)
 • Unagi (japán angolna). Mangalica. Libamáj. / Erich & Michael Andert - Pamhogna rot 2011
 • Horvát szkampo. Borjúnyelv. Cochayuyo alga. / Werlitsch - Ex Vero II 2006
 • Joghurt. Tárkony. Sárgabarack. / Michael Wenzel - Muskateller Auslese 2016

A vacsora időpontja: 2019. május 18., szombat 19 óra

Itt lehet jelentkezni a programokra!
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram