Hirdetés
Hirdetés

Gordon Ramsay, Jamie Oliver és az elásott csatabárd

SZERZŐ: DiningGuide
2019. október 17.
Nagy-Britannia két szupersztár státuszú séfje, Gordon Ramsay és Jamie Oliver köztudottan rossz viszonyban állt egymással évek óta. Egymás leckéztetésének nyoma volt a médiában is, olykor szinte a gyerekességig ment a szócsata. (2019 novemberi írásunk.)
Hirdetés

Egy tavalyi cikkünkből idézzük fel az előzményeket:

Oliver évek óta rossz viszonyban van Gordon Ramsay-vel, és ezt egymás kölcsönös sértegetésével “tartják életben”. Ramsay azért nem tartja őszintének Oliver egészségtelen élelmiszerek ellen folytatott harcát, mivel évekig a Sainsbury's nevű brit áruházlánc reklámarca volt. De hogy ez mennyire nem egy szakmai alapokon nyugvó versengés, jól mutatja, hogy legutóbb például Oliver tett rosszmájú megjegyzést, miszerint Ramsay-nek csak négy gyereke van, míg ő (Oliver) öt gyereket nevel feleségével, Jools Nortonnal, akivel egyébként 18 éves koruk óta vannak együtt. (A teljes cikk itt olvasható.)

Most azonban az ITV-n futó The Jonathan Ross Show vendégeként baráti gesztust tett Ramsay, aki 2017-ben egyébként kijelentette, hogy többé nem beszél Oliverrel. Azért sem melegítjük fel a kettőjük csatározásának részleteit, mert jócskán kiteregette azt a bulvármédia, és természetesen nem sok köze van kettejük szakácsteljesítményéhez vagy a gasztronómiában betöltött szerepükhöz.

Hirdetés

Ami mégis hírértékkel bír, hogy Ramsay baráti és együttérző szavakkal beszélt Oliverről, nagyszerű srácnak és nagyszerű séfnek, szupertehetségesnek és nem utolsósorban a barátjának nevezte, a vele történteket pedig pusztítónak. Idén májusban ugyanis összeomlott Jamie Oliver étterembirodalma, a teljes csőd mintegy 1300 alkalmazott munkahelyének megszűnését jelentette és 30 milliárd forintot meghaladó összeget emésztett fel. (A budapesti, franchise-rendszerben működtetett éttermeket nem érintették a Nagy-Britanniában történtek.) Ahogy a show-ban elhangzott beszélgetésből kiderül, miután robbant a hír, azonnal felhívta Olivert, és biztosította a támogatásáról, és azóta találkoztak is. A bajban derül ki, hogy ki a barát. Happy end.

A világ legvagyonosabb séfjeinek listája:

Megkíséreltünk Jamie Oliverről is újat mondani – Olvassa el az alábbi cikkünket is!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram