Hirdetés
Hirdetés

Gordon Ramsay megint port kavart: 32 ezer forintnak megfelelő fontért árulja burgereit

SZERZŐ: diningguide
2020. november 29.
A legendás londoni Harrods áruházban nyitja legújabb éttermét Gordon Ramsay. A skót séf és médiaszemélyiség éppen a koronavírus miatti országos lezárások lehetséges decemberi enyhítését követően debütál, forintra átszámítva több mint 30 ezer forintos burgereivel. Ramsay ígéri, a vendégek nem csalódnak majd az ár-érték arányban, mert az ország legjobb Wagyu húsa kerül a burgerekbe. A nemzetközi sajtó mégis felhördült a méregdrága street food hallatán.
Hirdetés

December 4-én nyílik a várva várt Ramsay burgerező, meglepő módon az elegáns Harrods áruházban. A séf szerint ez nemcsak egy burgeres lesz a sok közül, hanem az a hely, ahova a műfaj rajongóinak mindenképp el kell látogatnia. Persze ez egy erős kijelentés, pláne annak tudatában, hogy mennyire magsra pozicionálták az árakat: egy burgerért ugyanis 80 fontot (kb. 32 ezer forint) is elkérnek majd.

Hozzátartozik ehhez a borsos árhoz, hogy a legnemesebb hozzávalókkal készítik a szendvicseket: kiváló húspogácsával, Wagyu hátszínnel, szarvasgombákkal, pecorinoval. A még így sem túl klasszikus, marhahúsos burgereken felül garnélával, homárral is készülnek fogások a hamarosan debütáló étteremben.

Hogy érdemes-e burgert vásárolni 80 fontért, van-e értelme nemes szarvasgombákkal színesíteni ezt a fogást, vagy, hogy jó ötlet-e a pandémia közepén egekbe emelni ezt a street foodot, az több különálló anyagot is megérne. Ramsay lelkes, mint mindig, és a rajongókra minden esetben számíthat, az egész világon. Sokan eleve azért fognak elmenni hozzá, hogy megkóstolják, mit tud egy ilyen drága és nemes burger.

Forrás: 1, 2

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram