Hirdetés
Hirdetés

Gnocchival is lehet tarolni a fesztiválokon - Gnocchi Furgon

SZERZŐ: DiningGuide
2015. szeptember 8.
A Gnocchi Furgon az első olyan food truck az országban, amely úgy ad olasz kaját, hogy nincs közte tészta, pizza, semmi más: csak gnocchi. Hogy meddig lehet gombóccal jutni, arról Jakab Zsoltot, a Furgon tulajdonosát kérdeztük. Cannolo a Gnocchi Furgonban
Hirdetés

Miért pont gnocchi?
Sok étterem foglalkozik gnocchival, de olyan nincs, aki csak és kizárólag azt készít. Úgy gondoltam, hogy ebben több van. Magyarországon itt van nekünk a nudli, a gombóc, szeretjük ezeket a dolgokat. Közép-Európában mindenkinek megvannak a maga változatai. Megfelelő szószokkal, igényesen, akár olasz vonalon, akár magyarosítva is el lehet készíteni.
Fúzió?
Nem ragaszkodunk az olasz vonalhoz, de az is igaz, hogy nem mi döntöttük el, hanem a vendégkör, egyszerűen az olasz vonalat támogatják inkább. De ha arról van szó, akkor készíthetünk egy nagyon jó paprikás csirkét gnocchival: külföldön kipróbáltuk és imádták. De akár egy jó vadassal is el lehet készíteni.
Hol jelentetek meg eddig?
Gyakorlatilag az összes nagy fesztiválon voltunk, de mentünk a Balaton körül is. A Szigeten aggódtunk, hogy rossz helyet kaptunk (a sátraknál voltunk), azt gondoltuk, hogy semmi nem lesz. Ehhez képest az összes olasz, az összes ébredő, a visszatérő, lefekvő emberek is hozzánk jöttek.
Az olaszok abszolút imádták, meglátták a furgont, és már jöttek is "Gnocchi!" felkiáltással. Mert még náluk sincs gnocchi-furgon, gondoltunk is rá, hogy van lehetőség Olaszországban is, ott is vannak persze nagyobb fesztiválok, de az az igazság, hogy ennek az autónak kicsit körülményes az eljutása odáig. Mondjuk inkább lehetetlen-kategória.
 
Honnan van a recept?
Maguk fejlesztettük, úgy, hogy ne kelljen vásárolni. A bolti nem jó. Ezt csak házilag lehet és érdemes elkészíteni. Kiderült, hogy nem igényelt peciális tudást. A lényeg a friss alapanyagokban, friss fűszerekben van. Pont az egyszerűség az, ami kiemeli az olasz konyhát.
A cannolit is mi készítjük. Egy ideig fejlesztgettük a receptet, akik ismerik, azok rögtön rácsodálkoztak, hogy mi is csinálunk. Azt hittük, csak nekünk volt nehéz rájönni, hogy hogyan működik a dolog, de most már úgy érezzük, elértük, amit szerettünk volna.
Mi a helyzet az alapanyagokkal?
Beszerezhető nálunk minden, csak olcsón nehéz. Tartani a minőséget, jó áron, az meg a legnehezebb. A források a mi szintünkön megvannak: nem Michelin-csillaggal készülünk, hanem egy eladható, jó minőségű étellel, amit meg tud fizetni bárki. Nem akarok a gourmet-vonallal verekedni, egyszerűen tesszük, amit tenni kell és amit tudunk. Szárított paradicsom, fenyőmag, szóval drága alapanyagokkal dogozunk. Hogy ez mennyire éri meg, az egyelőre a mi dolgunk. Nehéz.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram