DJ-kkel, nyüzsgő bárélettel, éjszakába nyúló nyitvatartással, regionális olasz konyhát bemutató eseményekkel invitál közösségi élményekre a Giulia Social Club, ami egyszerre kínálja a vacsorázás, és a könnyed társasági élet lehetőségét.
A nyári időszakban az étterem egy viszonylag rövid étlappal indult, ami bevezetést adott a közönség számára a modern olasz trattoriák világába. A Social Club menüjén szintén Giuseppe Merlino, a három Michelin-csillagos Uliassi étterem séfje és Kardos Dániel, az étterem vezető séfje dolgozott együtt.

A menün alapvetően a Giulia házi tésztából készült, saját ízlésre formált tésztaételei dominálnak – a felhozatalban többek között carbonara, klasszikus paradicsomos-húsgombócos tészta, maccheroni és raviolo szerepelnek, de találkozhatunk pár olyan új köntösbe bújtatott nyári klasszikussal, mint a stracciatella, amit n’duja is kísér. Az előételek között velő majonézzel készült marha tatár, padlizsán caponata és bundázott burrata sorakoznak, a desszertek között pedig az itthon talán viszonylag kevésbé ismert pisztáciás és citromos maritozzo is felbukkan.
Az étterem az olasz alapanyagok használatára törekszik az autentikus ízek érdekében, a lisztet, a sajtokat, az alkohol kínálat java részét kintről szállítják.

Az étterem belső tere a kert bohém világával szemben az egy fokkal formálisabb, kifinomultabb vonalat képviseli. A fehér abroszos, egymáshoz olaszosan közel elhelyezett asztalok, a lágyabb fények és a színes lámpabúrák meghitt közösségi időtöltést ígérnek.
A koncepcióért többek között továbbra is Boros Dániel, Csókay Gergely, Binder Lili, Kliment Bence és Galeotti Álmos felelnek.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.