Giulia Social Club: élénk bárélet olasz trattoria stílusban 

2024. november 10.
Meleg terek, modern trattoria hangulat, klasszikus és kevésbé ismert ételek – a nyári terasz szezon után még inkább a közösségépítés felé indul a Giulia csapata az étterem belső terének megnyitásával. A Giulia Social Club a találkozások élményére helyezi a hangsúlyt, miközben a könnyedebb nyári ízek helyét tartalmasabb fogások veszik át a kibővült étlapon.

DJ-kkel, nyüzsgő bárélettel, éjszakába nyúló nyitvatartással, regionális olasz konyhát bemutató eseményekkel invitál közösségi élményekre a Giulia Social Club, ami egyszerre kínálja a vacsorázás, és a könnyed társasági élet lehetőségét. 

A nyári időszakban az étterem egy viszonylag rövid étlappal indult, ami bevezetést adott a közönség számára a modern olasz trattoriák világába. A Social Club menüjén szintén Giuseppe Merlino, a három Michelin-csillagos Uliassi étterem séfje és Kardos Dániel, az étterem vezető séfje dolgozott együtt. 

A menün alapvetően a Giulia házi tésztából készült, saját ízlésre formált tésztaételei dominálnak – a felhozatalban többek között carbonara, klasszikus paradicsomos-húsgombócos tészta, maccheroni és raviolo szerepelnek, de találkozhatunk pár olyan új köntösbe bújtatott nyári klasszikussal, mint a stracciatella, amit n’duja is kísér. Az előételek között velő majonézzel készült marha tatár, padlizsán caponata és bundázott burrata sorakoznak, a desszertek között pedig az itthon talán viszonylag kevésbé ismert pisztáciás és citromos maritozzo is felbukkan.

Az étterem az olasz alapanyagok használatára törekszik az autentikus ízek érdekében, a lisztet, a sajtokat, az alkohol kínálat java részét kintről szállítják. 

Marhatatár, velő majonéz, mogyoró

Az étterem belső tere a kert bohém világával szemben az egy fokkal formálisabb, kifinomultabb vonalat képviseli. A fehér abroszos, egymáshoz olaszosan közel elhelyezett asztalok, a lágyabb fények és a színes lámpabúrák meghitt közösségi időtöltést ígérnek. 

A koncepcióért többek között továbbra is Boros Dániel, Csókay Gergely, Binder Lili, Kliment Bence és Galeotti Álmos felelnek.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram