Hirdetés

Múlt hét végén nyitotta meg a Ludwig Múzeum a világhírű műészduó, Gilbert&George Bűnbak Képek Budapestnek című kiállítását. Az alkotók pedig minden percet kihasználtak, hogy minél többet kóstolhassanak Budapestből. Az már csak hab a tortán, hogy a KIOSK-ban koktél is őrzi látogatásuk emlékét.

Hirdetés

Az ötven éve együtt dolgozó művészpáros rövid budapesti tartózkodása alatt ellátogatott a Babelbe, a KIOSK-ba, a Stand25-be és a Czakó Kertbe is. Bennfentes információink szerint a KIOSK-ban a lecsótól és a mákos gubától aléltak el, a Babelben pedig a tanyasi csirke és természetesen a tojásos nokedli vette le őket a lábukról. A Március 15-i téri vendéglátás annyira tetszett nekik, hogy a KIOSK-ban “otthagyták” egy művüket is, természetesen dedikálással. A KIOSK válasza sem semmi: megalkották a G&G koktélt, amely stílusos tisztelgés a művészek előtt, és még egy hónapig érhető el.


Gilbert&George a Stand25-be is ellátogatott, ahol a hűvös paradicsom-paprika levesen kívül a fröccs ízére éreztek rá igazán, de nem voltak restek végigkóstolni az összes főételt sem.

Gilbert&George utoljára a kilencvenes években volt Budapesten, és akkoriban nagyon mást látott. Lenyűgözte őket a változás és a fejlődés, és még arra is nyitottak voltak, hogy BKK hajóval utazzanak a Ludwig Múzeumból a Stand25-be. Kiállításuk szeptember 24-ig látható, bővebb információ ITT található.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS