Hirdetés
Hirdetés

A soproni Harrer Chocolat receptje: gesztenyével töltött alma

SZERZŐ: DiningGuide
2015. december 22.
Egy egyszerű, de annál látványosabb karácsonyi recept Harreréktól!
Hirdetés

 

Fotó: Harrer Chocolat

Hozzávalók 5 db almához:

  • 5 db. alma
  • 0,15 kg. gesztenyepüré
  • 2 evőkanál vörösáfonya lekvár
  • 1 dkg vaj
  • 1 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál gesztenyeméz

A megmosott almáknak levágjuk a tetejét, magházukat eltávolítjuk. Megtöltjük az almákat. Elöször az áfonyalekvárral, majd a gesztenyepürével. Az almák tetejére 1-1 csipet vajat illetve kevés kristálycukrot teszünk. 180 C fokos előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsin, 30-35 percig sütjük. Ízlés szerint kínálhatjuk vaníliaöntettel is.

Hozzávalók a vaníliaöntethez:

  • 0,4 l tej
  • 0,1 l tejszín
  • 4 db tojássárgája
  • 0,15 kg cukor
  • vaníliarúd
  • narancshéj
  • 1 kávéskanál vaníliás pudingpor

A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, majd vékony sugárban hozzákeverjük a tejszínben elkevert tojássárgáját, pudingport és a cukrot. Majd 1 percig, sűrűsödésig forraljuk, reszelt narancshéjjal ízesítjük.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram