Tűzhelyeket kikapcsolni, itt a legújabb vívmány: steaket, lazacot készíthetünk a mosógépben.
Egy izraeli egyetemistának, a Bezalel Művészeti és Dizájnakadémián tanuló Iftah Gazitnak köszönhetjük a találmányt, amelyet iskolai feladatként, ipari formatervezés órára dolgozott ki.
Egy speciális vákuumcsomagolást fejlesztett ki: a műanyagzacskók félkész ételeket rejtenek. A dolog működik: a zacskóban lévő – mondjuk – teryaki-szószos lazacot egész nyugodtan bedobhatjuk a szennyes ruhák mellé, a mosógép elvégzi mind a mosás, mind a "főzés" feladatát. A speciális műanyag tasak legfőbb tulajdonsága a tökéletes eldolgozottság: nem ereszt se ki, se be (még jó), a benne lévő étel pedig puhára, szaftosra készül.
A Sous La Vie nevű fejlesztés a sous vide technológia elnevezésére és a francia c'est la vie mondásra játszik rá. A know-how része, hogy a húsételeket 95 fokos mosásba kell bedobni, a zöldséges ételek elkészítéséhez elegendő egy alacsonyabb hőfokú program is.
A találmány nem öncélúan és nem is főzni lusta egyetemistáknak készült. A műanyag tasakos ételeket szociális célzattal, hajléktalanok megsegítésére fejlesztették, hogy ők is meleg ételhez jussanak. Az elképzelés szerint szociális program részeként hajléktalanok kapnák meg ezeket a készételeket, amikor a mosodákban a ruháikat, takaróikat mossák. Ehhez az elgondoláshoz azért furcsa, hogy miért éppen steak és lazac került a vákuumcsomagolásba.