Hirdetés
Hirdetés

A különbség kóstolható – Hogyan lehetséges a "farm-to-table" Berlin legközepén?

SZERZŐ: DiningGuide
2018. július 6.
Berlin felkapott turistanegyedében, Mittében  járunk. Az étteremben a székek és asztalok mögött beltéri, függőleges kertekben nőnek a friss zöldek, LED-világítás alatt. Így ehetünk frissen szedett salátát, spenótot, mikrozöldeket.
Hirdetés

Ma már világszerte városi emberek tömegei próbálnak több-kevesebb sikerrel meggyőződni arról, hogy a bio, öko, háztáji, szabadtartású és a többi címkék valóban azt takarják-e, amit hirdetnek, és érdemes-e jóval drágábban megvennünk ezeket a termékeket, mint a nagyipari termelésben készült társaikat.

Erre a dilemmára ad frappáns választ egy berlini hely.

Good Bank Facebook


A berlini Good Bankban a vendégek szeme előtt nőnek és kerülnek az asztalra a friss zöldségek. A hely a világ első "függőleges farm-to-table" éttermeként hirdeti magát.

Good Bank Facebook


A parasztgazdaságok mellett létrehozott, azok friss terményeiből főző vendéglátóhelyek persze nem ismeretlenek a világban, Olaszországban komplett turizmus épül erre. A Good Bank egyik nagy vállalása éppen az, hogy

a farm-to-table koncepciót a 3 és fél milliós lakosságú német főváros egyik belvárosi negyedében, Mittében valósították meg.

Good Bank Facebook


Ez esetben állattartásról természetesen szó nincs, a Good Bank növénytermesztő "vitrinjeiből" friss zöldségek kerülnek az asztalra. Hangsúlyozottan nem génmanipulált magokból, tápanyagokban gazdag földből nőnek, vegyszer nem éri őket, és még azzal sem növelik az ökológiai lábnyomot, hogy oda kellene szállítani őket az étterembe.

Good Bank Facebook

Hiszen gondoljunk csak bele, ezek a zöldek soha nem láttak napfényt, nem érik őket a természet erői. Egy berlini start-up cég, az Infarm fejlesztése ez a vitrines termesztési mód, amellyel akár a város közepén (a Mitte egyébként közepet jelent) természetes fény és föld nélkül is lehet zöldséget előállítani.

Good Bank Facebook


"A különbség kóstolható" – hangzik a Good Bank ajánlása, nagyon büszkék ugyanis arra, hogy ilyen körülmények között is ízletes, tápanyaggazdag zöldségeket termesztenek.

Good Bank Facebook


Képek az étterem FB oldaláról.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram