Hirdetés
Hirdetés

Fürj tálalva! A magyar csapat prezentálta a hústányért is a Bocuse d'Oron

SZERZŐ: DiningGuide
2020. október 16.
És íme, a magyar csapat második fogása, a hústál a Bocuse d'Or 2020-as európai döntőjén!
Hirdetés

A vendéglátó Észtország konferansziéja leültette a zsűri és a Bocuse d'Or nemzetközi szervezetének elnöke, Régis Marcon mellé Jókuti Andrást, hogy kóstolja meg a "hazai ízeket".

Jókuti András, az egyik konferanszié és a zsűri elnöke, Régis Marcon / Fotó: Bocuse d'Or Europe 2020 LIVE

Jókuti kitett magáért, mesélt a puliszka kapcsán Veres István (és az étel) erdélyi származásáról, elmagyarázta, hogy az olasz polentával rokon kukoricaalapú étel. A zsűri elnöke sokallta kissé a fogásban a gombák jelenlétét, amire szintén gyorsan és szellemesen reagált a magyar konferanszié, hivatkozva a gomba őszi szezonjára.

Drukkolunk a teljes zsűri kedvező pontszámozásának!

Jókuti András és a zsűri elnöke, Régis Marcon kóstol / Fotó: Bocuse d'Or Europe 2020 LIVE

Balról a tányér komponensei:

Brokkoli, fenyő és citrom konfittal – "Puliszkatojás": puliszkakrém, juhtúró, parmezán, puliszka – Kovászos kenyérrel, fekete trombitagombával, rókagombával és kucsmagombával töltött fürj – Kása fürjbelsőségekkel – Zeller, mogyoró- és gomba-crumble – Gombaszósz – Jus

A fél órával ezelőtt tálalt halfogás:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram