Hirdetés
Hirdetés

Funky Fánk - Korponai Péter átértelmezése

SZERZŐ: Igor
2014. január 27.
A farsangi szezon hagyományos édessége új formát ölt a legjobb cukrászok műhelyeiben. Sorozatunk következő szereplője Korponai Péter (Desszert.Neked).
Hirdetés

A farsangi szezon hagyományos édessége új formát ölt a legjobb cukrászok műhelyeiben. Sorozatunk következő szereplője Korponai Péter (Desszert.Neked).Egyik mentora, Mihályi László, még a váci Desszert Szalonban azt találta mondani a kreatív szabadságot mindennél többre tartó Korponainak, hogy stílusára még nincsenek felkészülve. Mintha hájjal kenegették volna e szavak a Costesben, a Centrálban és a Csalogány 26-ban is megfordult szakembert, mert úgy fordította le magában, hogy amit csinál, az eredeti és jó. Ez fánkértelmezésére is érvényes. A fogás a hazai mellett a francia szíveket is megdobogtathatja: csöröge mille-feuille-jében zselésített meggyet, barackot és egy főzött vaníliás-fahéjas krémet használ. A zöldborsos, szalagos fánkmorzsa meggysorbét cipel a hátán és beleütközik egy szalagosfánk-bonbonba, melynek közepébe fahéjas fehércsoki ganache-t tölt. Mindezt egy sárgabarackzselé és egy csokiréteg keretezi.
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram