Hirdetés
Hirdetés

Saját útjukon tovább: A Fricska Gasztropub 2 hét múlva újra vár

2020. június 18.
Március 18-a óta tart a Fricska kényszerszünete, alig két hét múlva, július 1-jén pedig újra kinyitja nem éppen hivalkodó kapuját a főváros egyik töretlen népszerűségű, a Michelin Guide által Bib Gourmand-minősítést kiérdemelt étterme. Milyen kilátásokkal indul neki a nyárnak a gourmet étterem a jelenleg pangó bulinegyedben?
Hirdetés

Három szakmabeli tulajdonos viszi a Fricskát, és nyomatékosítanánk is a szakmabeli szót. Giczi Andor és Nagy Szabolcs séfek, valamint Csongrádi Csaba sommelier vezeti az éttermet, valódi jelenléttel, a saját munkájukat beleadva a működésbe.

A környéken hemzsegnek a jól vagy kevésbé jól kitalált, de alapvetően üzleti vállalkozásként működtetett helyek, ahol a tulajdonos(ok) elsősorban a profit érdekében vállalkoznak, nem hivatásukként. Ennek megfelelően habár nem családi vállalkozás, mindig is egyfajta családias légkör jellemezte a Fricskát, és egy összeszokott, jó csapat.

Fotó: Fricska Gasztropub

2015-ös megnyitásuk óta tudatosan építették magyar vendégkörüket, vigalmi negyed ide vagy oda. A Michelin Guide ajánlásaira támaszkodó külföldiek persze biztosan számokban mérhető részt haraptak ki a vendégkörből (és a menüsorból).

Az eddigi rendszerben, ebédmenüvel, délutáni szünettel és az esti táblás ajánlattal folytatják tovább – időt és türelmet szánva az éttermi élet újjáépülésének. Ők a járványhelyzet alatt szinte végig pihenőüzemmódban voltak, nem jelentkeztek extra ötletekkel és ételkiszállítással, múlt héten azonban egyetlen újításként megvásárolhatjuk, illetve ki is szállítják a Fricskából régóta ismert házi készítésű tésztájukat, valamint burgonyás kenyeret. Személyesen is át lehet venni, és a Farm 2 Fork rendszerét működtető Horváth Boldizsár kereskedő is felvette a kínálatába a minőségi friss olasz tésztákat.

Fotó: Fricska Gasztropub

„Tudjuk, hogy ki kell várnunk, hogy az emberek bátrabbak legyenek és nagyobb bizalmat szavazzanak az éttermeknek – mondta el Giczi Andor, a konyha egyik főnöke. – Mi szándékosan eddig sem szaladtunk el az árakkal, ami egyébként nem volt egyszerű, hiszen az élelmiszerárak jelentősen nőttek az utóbbi években, így mi is mindig csak óvatosan és fokozatosan emeltünk, megmaradva az alkalmanként itthon is megfizethető kategóriában.

Mi oda szerettettük magunkhoz a vendégeinket, akik nagy számban visszatérő látogatók nálunk.”

Ismerve a szuterénhelyiség nyújtotta adottságokat és a Dob ezen részének nem éppen festői látványát, azért érdeklődtünk, hogy gondolkodtak-e kinti asztalokon. „A belvárosi teraszok szerintünk gyakran csak kényszermegoldást jelentenek. Vannak szerencsés adottságú helyek, szép kilátással, esetleg belső- vagy tetőkerttel, de ezek nem mi vagyunk. Mi anno egyébként is a pincehelyiségbe szerettünk bele. Hogy jó ötlet-e egy pincében jó éttermet csinálni, anno sokan megkérdőjelezték ezt, de bátrak voltunk, és nem bántunk meg. Mi ezért is vártuk ki az egész júniust, hogy rendeződjön a helyzet, és magabiztosan nyithassunk újra. Nagyon várjuk már, hogy újra főzhessünk.”

Részletek a Fricska ars poeticájából

Hogy kerül a gumicsizmás malac, a repülő hal meg a cilinderes polip az asztalra? Polgári konyha a XXI. században! Ezt kínáljuk Önöknek az örök fiatal bohémok utcájában!
És jöjjön farmerban vagy öltönyben, pulcsiban vagy kiskosztümben, minden fogásunkhoz, hangulatának megfelelő, pompás italokat kínálunk!
Kulináris pimaszságaink jelentik a FRICSKÁT a már ismert hazai gasztronómiának!

Fricska Gasztropub

Budapest VII. kerület, Dob u. 56-58.
Weboldal

Visszatér a város egyik legmegbízhatóbb ebédmenüje is, korábbi írásunk:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram