Hirdetés
Hirdetés

Főzz a séffel! Az ország legjobbjait kérjük fel Önöknek

2020. március 25.
Most, amikor mondhatni otthon van az ország, arra kértük fel az ország legjobb séfjeit, hogy főzzenek velünk! A Dining Guide arra invitálja a legjobb éttermek konyháin dolgozó szakembereket, hogy olyan egyszerű és szerethető ételek elkészítésébe vezessenek be, amelyek otthoni körülmények között, szakácselőképzettség nélkül is megsüthetők-megfőzhetők.
Hirdetés

Mára séfek, szakácsok, cukrászok tömegeinek kellett kényszerszabadságra vonulniuk – nem megfeledkezve a vendéglátás, turizmus, rendezvényszervezés, szórakoztatóipar és számtalan szolgáltatás területén érintett ágazatok dolgozóira.

Ha ennyi érzelmességet megengedhetünk magunknak az Olvasóink felé: éttermi-gasztronómiai magazinként mély megrendüléssel figyeljük a történéseket. A közép- és hosszútávú kihatások egyelőre megjósolhatatlanok, a járványnak pedig gazdasági értelemben éppen az említett szektorokban mutatkoztak meg az első áldozatai.

Egy olyan kezdeményezéssel állunk elő, amivel

szeretnénk élénkíteni az egymásra figyelést, az egymás felé nyitást.

Ezekben az időkben, amikor egyre távolabb kerülünk egymástól, bezárkózunk – és mondjuk ki – szorongunk a jelen és a jövő miatt, egy tökéletes módszer a lazításra a főzés. Akár együtt, a családtagjainkkal. Addig is a jelenre koncentrálunk, és kihozhatjuk a "mostból" a legjobbat. Egy jól sikerült étel pedig testnek és léleknek egyaránt a javára szolgál.

Ma induló sorozatunkban az ország legjobb séfjeit, cukrászait és más jelentős gasztronómiai személyiségeit kérjük fel arra, hogy megosszanak olvasóinkkal egy-egy házias receptet, amelyet alapvető konyhai ismeretekkel is lehetséges elkészíteni.

Ez most nem a Szent Jakab-kagyló, Wagyu-marha vagy yuzu ideje. Azok a séfek, akik egész évben lenyűgözik a közönséget kiemelkedő szakácsteljesítményükkel, sok esetben akár luxuskörülmények között, most megmutatják a házias énjüket. Arra kértük őket, hogy lehetőség szerint a szezon terményeiből, illetve hosszan eltartható élelmiszerekből készített ételeik receptjeit osszák meg velünk. Olvasóink nevében is köszönjük nekik, hogy praktikusan adják meg az alapanyagmennyiségeket, otthon is könnyen kimérhető adagokban, nem a nagykonyhai receptúrákkal. Az pedig mindig nagyon izgalmas, ha a legjobbak legjobbjaitól hallhatunk konyhai tippeket, trükköket!

A legelső nevek, akikkel indul a sorozatunk... a teljesség igénye nélkül: Sárközi Ákos, Szulló Szabina, Széll Tamás, Mészáros Ádám, Gianni, Barna Ádám séfek, Kovács Kristóf és Hegyi Attila étteremtulajdonosok.

Sorozatunk már a mai napon indul. Főzz a Séffel!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram