A Gundel mind a mai napig leghíresebb magyar étteremnek számít nemzetközi tekintetben, a XX. századi magyar vendéglátás szimbóluma.
A Városliget ikonikus étterme 2019-ben ünnepelte megnyitásának 125. évfordulóját. Ekkor már egy éve Litauszki Zsolt (korábban a Zsidai Group alkalmazottja) dolgozott az étterem kreatív séf pozíciójában. A Covid-válság tavaly tavaszi hazai begyűrűzése idején az elsők között zárt be a Gundel, és azóta sem adott életjelet magáról. 2020 nyarán vált nyilvánossá, hogy Litauszki Zsolt a BDPST Grouphoz igazolt át.
Ma érkezett a friss hír az étterem életét jelentős fordulatról: az executive séf pozíciót a továbbiakban Wolf András tölti be, az Eventrend Group corporate séfje, oszlopos tagja. A tulajdonos Danubius Hotels mellé ugyanis becsatlakozik Eventrend Group, egy hosszú távú szerződés megkötésével így új üzemeltető áll az étterem élére.
Az utóbbi két évtizedben a Gundel megújhodási törekvéseneik sajnos egyike sem hozta el az elvárt sikereket, az étterem a '90-es évek óta nem tudta visszanyerni régi fényét és presztízsét.
Wolf András karaktere, tudása, szakmai múltja és a hagyományos magyar konyha iránti elkötelezettsége új esélyt adhat, hogy a Gundel konyhája és világa megtalálja a maga szerepét és létjogosultságát a XXI. századi vendéglátásban. A tradíciók megtartásával, de friss látásmóddal a mai közönségnek is élményt adhat a városligeti étterem.
Az Eventrend-cégcsoport változatos portfóliója olyan éttermi egységeket számlál, mint a New York Café, Séf Asztala, Spoon hajó és Városliget Café. Öt vidéki wellnesshotel és olyan jelentős intézmények vendéglátásáért felelnek, mint a Papp László Aréna, a MüPa és a Groupama Aréna.
„A Gundel az Eventrend Group szerint nemzeti ügy, egy világhírű családi márka. A következő évtizedekben a cégcsoport szeretné ezt az örökséget megőrizni, tovább építeni, gazdagítani, minél több magyar és külföldi vendég számára megmutatni. Cél, hogy ne csak egy kiváltságos kör számára legyen elérhető, hanem sokaknak okozzon örömteli pillanatokat. A Gundel intézményét a következő évtizedekben az Eventrend Group felelőssége lesz megőrizni, csiszolni és megtartani nemzeti büszkeségként, úgy ápolni a Gundel örökséget, hogy közben a vendégek modern elvárásai is megkapják a megfelelő tiszteletet."
Az üzemeltetést átvevő vállalkozás tehát komoly ambíciókkal kezdi meg a nagy múltú étterem újradefiniálását, újrapozicionálását.
Bízunk benne, hogy a Gundel Étterem újjászületése a teljes magyar vendéglátás újbóli megerősédének szimbóluma lesz.
A csoportképen szereplők neve és titulusa balról jobbra: Nagy Gábor – Eventrend Group alapító-tulajdonos; Szabó Csaba – And Event Holding partner/szakmai-gazdasági igazgató; Kőrössy Zoltán – Eventrend Group alapító-tulajdonos; Dr. Sztanó Helga – Danubius Hotels jogi igazgató; Kovács Balázs – Danubius Hotels vezérigazgató; Magyary Jenő – And Event Holding partner-ügyvezető; Wolf András – And Event Holding partner/corporate chef; Dienes Péter – Danubius Hotels pénzügyi igazgató
Olvassa el az Eventrend tulajdonosaival készült interjúnkat!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.