Hirdetés
Hirdetés

Fogalom születik? Pörizőt nyit két senior streetfoodos

2017. november 6.
Balogh Dániel és Lázár Péter két igazán eredeti, nagydumás figurája a hazai street food szcénának, akik nem ma kezdték az ipart. Vajon mi sülhet ki kettejük kooperációjából? Főni és sülni is fog, mint megtudtuk.  Az biztos, hogy nem jutott volna eszünkbe egyikük nevéhez sem éppen a pörkölt szót kötni... Az ex-W35-ös, aztán a Revolución Budapesttel […]
Hirdetés

Balogh Dániel és Lázár Péter két igazán eredeti, nagydumás figurája a hazai street food szcénának, akik nem ma kezdték az ipart. Vajon mi sülhet ki kettejük kooperációjából? Főni és sülni is fog, mint megtudtuk. 
Az biztos, hogy nem jutott volna eszünkbe egyikük nevéhez sem éppen a pörkölt szót kötni... Az ex-W35-ös, aztán a Revolución Budapesttel bejelentkező, texmex-őrült Balogh Dániel munkásságához szaftos burritók és hamburgerek, Lázár Péteréhez pedig itthon és külföldön díjnyertes burgerek köthetők. Péter a Burger House irányítása mellett tavaly egy egészséges ételeket kiszállító céget indított Healthy Food néven. Lássuk, mire adták közösen a fejüket.

Forrás: Pöriző Facebook


Megkerestük őket, hogy nekiszegezzük a kérdést, hogyan lesz street food a pörköltből?
"Még mindig a szívem csücske a tex-mex, de nem akartam egy W36-ot..." – fogalmazott szellemesen.
A csirke-, marhapörkölt és brassói lesz az alaptézis, amelyhez tarhonya-, nokedli- és burgonyaköretet is kérhetünk. És hogyan teszik portábilissá? A köretet sós palacsintatésztába sütik bele, majd a pörkölttel felgöngyölik, így válik kézbe foghatóvá a fogás.
Igazi savanyúsággal (még keresik az ideális termelőt) és csípős, valamint tejfölös opciókban is lehet kérni a "pörköltös tekercseket". Nagy előnyüknek ígérkezik, hogy míg egy tisztességes hamburgernek akár 15-20 percig is eltarthat a kisütése, összerakása, addig a pörköltös újítás néhány perc alatt elkészül.
A pörkölt persze nem áll meg az alapverzióknál: gondolkodnak szarvas- vagy vaddisznópörköltben, csülökpörköltben, illetve belsőségekből készültekben is. Az azért tényleg szenzációs lenne, ha egy jó kis zúza- vagy szívpörköltös, vagy resztelt májas street fooddal sétálhatnánk tovább az Arany János utcai metrómegállóból. Ugyanis itt fog megnyílni hamarosan a Pöriző.

Forrás: Pöriző Facebook


A vegáknak sem kell messzire kerülnie az objektumot. Ha el tudják viselni a tudatot, hogy húsos helyről származik az ételük, érdemes lehet majd bekukkantani a vega ajánlat miatt is. Tojáspörkölt (az milyen lehet?), gomba- és zöldborsópörkölt készült már a próbafőzések alatt.

"Sűrű és szaftos lesz, az egyszer biztos. Nem szeretem, hogy pörköltnek nevezik, amikor húskockák úszkálnak egy vizes lében" – avat be Péter a szaftos részletekbe.

Igazi csípősre, és nem vizezett Erős Pistára számíthatunk a pörköltök mellé, amihez még csak beszállítót sem kell a srácoknak keresniük. Balogh Dániel egy másik projektje ugyanis egy régóta tartó együttműködés a Sárréti Chilifarmmal (Bogár Sándor őstermelő nevéhez köthető). Róluk csak röviden annyit, hogy a BBQ-s chilijükkel nemrég egy amerikai versenyen első díjat vittek el. (Barbeque sauce kategória!)
Kevésbé lelkesítő hír, hogy a Revolución Budapest jelenleg parkolópályára került. Júniusban mentek el nyári szabadságra, és azóta nem nyitottak ki újra. Az Akácfa utcában zajló folyamatos útmunkálatok mellett egyéb tényezők is nehezítik a tex-mex étterem sorsát – megújult formában remélhetően hamarosan újra megnyit.
November közepétől már érdemes figyelni Budapesten az Arany János utcai metrómegálló "büfésorát", ahol illő környezetbe, egy lángosozó, egy hamburgeres és egy kolbászozó mellé költözik be a Pöriző. És még az sem kizárt, hogy január környékén a Wesselényi utcában feltűnik még egy egység, ahol már leülni is lehet majd.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram