A december előrehaladtával nem csak az ünnepi hangulat erősödik, de sűrűsödik a tennivalók listája is. A készülődés jó, ha örömteli, ám könnyen válhat rémálommá, ha a teendők a fejünkre omlanak. Az ünnep egyik legfontosabb része, mondhatnánk úgy is, központi eleme, a különleges fogásoktól roskadozó, csillogóan megterített asztal. A meghittség örök szimbólumát felépíteni azonban igencsak nehéz feladat, hosszú órákon, sőt, napokon keresztül tartó szervezést, tervezést, készülődést, munkát jelent, aminek a végén a szervező sokszor annyira elfárad, hogy éppen a lényeget, a vacsorával, ebéddel megkoronázott közös együttlétet nem tudja élvezni.
Az ünnepi menüsor megalkotásának nemes feladata azonban idén sem kell, hogy kizárólag az otthoni konyhafőnökök vállát nyomja. A korábbi évekhez hasonlóan a Dining Guide idén is bemutat 13 olyan éttermet, ahova érdemes fordulnunk, akiknek segítségével a karácsonyi vacsora erőfeszítésmentes, és felejthetetlen lesz!
Stand 25 Bisztró
Szulló Szabina és Széll Tamás örömkonyhája nem először kínálja ételeit a karácsonyi asztalokra. Az étterem ajánlatában megtaláljuk hagyományos magyar konyha ünnepi ízeit, halászlé, töltött káposzta, kacsamáj terrine és somlói szerepelnek a választékban. A weboldalon találunk még ajándékutalványokat is, melyek későbbi, Stand 25-ben elköltött étkezésekre válthatók be.
A karácsonyi ételek a készlet erejéig rendelhetők, és december 24-én, 10:00 és 12:00 lehet átvenni őket.
Árak: 3500-7500 Ft
Ajánlat: Stand 25 Bisztró
Kiosk Budapest
A Kiosk konyhájában gondoltak arra, hogy a fa alá is kerüljön meglepetés. Háromféle karácsonyi meglepetéscsomagot állítottak össze, ezekben megtalálható minden földi jó, a hókiflitől a kacsamájpástétomig, a szálas teakeveréken keresztül a tojáslikőrig. A dobozok mellett az ünnepi menüsort is megrendelhetjük az Erzsébet-híd pesti hídfőjétől, a levesektől egészen a desszertekig válogathatunk a kínálatban, amiben sütőtökkrémlevest, és egészben sült pulykát is találunk.
A rendelések átvételére december 23-án délelőtt 11:00-től este 11 óráig, 24-én reggel 9 órától déli 12 óráig van lehetőség.
Árak: 1200-44500 Ft
Ajánlat: Kiosk Budapest
Erhardt Étterem és Panzió
A soproni étterem a készlet erejéig töltött káposzta- és halászléelőjegyzést vesz fel, nem csak nyugat-dunántúliaktól. Az étterem emellett bőséges hidegtálakat is készít, amiken kaszinótojást, füstölt-főtt marhanyelvet, franciasalátát, és egyéb finomságokat talál a megrendelő.
Az elkészített rendelések átvételére december 23-án 15:00-18:00 között, vagy 24-én 08:00-11:00 között van lehetőség.
Árak: 3490-5990 Ft
Ajánlat: Erhardt Étterem és Panzió
Rosenstein Vendéglő
A Dining Guide által többszörösen díjazott Rosenstein Vendéglőnél is van lehetőség ünnepi előrendelésre. Az étterem ajánlatában szintén találunk hidegtálakat, de szerepel rajta az általunk is bemutatott ikonikus sólet, libacombok, húslevesek és halászlék figyelemre méltó társaságában.
Az előrendelésre csak telefonon keresztül van lehetőség, az átvétel pedig december 23-án és 24-én lehetséges.
Árakról és rendelésről: +36 1 33 33 492
Ajánlat: Rosenstein Vendélő
Szaletly Vendéglő és Kert
Bernát Dániel séf zuglói konyhája is készül az ünnepekre. A Szaletly webshopján keresztül adhatjuk le rendelésünket az ünnepi vacsora ételeire, de választhatunk ajándékutalványokat, sőt belépőjegyeket is szilveszter környékén megtartott, tematikus vacsorákra. A megrendelt fogások vákuumzacskóban, hűtve vehetők át a vendéglőben, hogy a megrendelőnek otthon már csak az utolsó simításokat kelljen végrehajtania, és rögtön tálalhassa is őket.
Átvétel december 22-23, 16:00 - 18:00 vagy december 24-én 9:00 - 12:00 között.
Árak: 2390- 53890 Ft
Ajánlat: Szaletly Vendéglő és Kert
RUTIN Budaörs
A Dining Guide által 2022-ben az Év Ifjú Séfetehetségének választott Pallag Dávid konyhája is készül az ünnepekre. Az általuk kínált menü elemeit egyenkén, vagy csomagban, sőt, hozzáillő borpárosítással is meg lehet rendelni. A kínálatban a kimchivel kínált töltött káposzta, és a Rutinos halászlé mellett megtalálhatjuk "az ország legfrissebb aranygaluskáját" is.
A budaörsi Gasztrolubickolóból december 18-ig lehet rendelni,a z átvételre pedig 24-én déli 12 óráig van lehetőség.
Árak: 3500-16500 Ft
Ajánlat: RUTIN BUDAÖRS
Kempinski Hotel Corvinus - ÉS Bisztró
Az elmúlt évekhez hasonlóan a Kempinski idén ismét leveszi vállainkról a klasszikus karácsonyi vacsorák legfőbb koronaékszerének, az egészben sült libának, vagy egészben sült pulykának az elkészítését. Az elkészült madarakat kérésre házhoz is szállítják. A pulykát, mely 8-10 fő számára biztosít bőséges lakomát, levendulás juharsziruppal sütik ropogósra, és áfonyaszósszal, gesztenyével, gyökérzöldségekkel körítik. A liba 4-6 főre tálalható, körete párolt vöröskáposzta, hagymás tört burgonya, glasszírozott birsalma és kumkvat, gyömbéres sütőtök, szilvás pite.
A rendelést a kiszállítás előtt legkevesebb 72 órával kell leadni, a szárnyasokhoz pedig minden esetben jár egy palack bor ajándékba.
Árak: 58000-68000 Ft (A kiszállítás díja 10000Ft)
Ajánlat: Kempinski Hotel Corvinus - ÉS Bisztró
Anyukám Mondta Étterem
A Dining Guide Étteremkalauz egyik legszerethetőbb éttermében, a Dudás testvérek nemrég Bib Gourmand minősítést kapott gourmet bisztrójában is zajlik az ünnepi készülődés. Az encsi étteremből karácsonyi menüt nem, nagy gonddal összeválogatott, különleges ajándékokat rejtő dobozokat azonban rendelhetünk. A csomagokban vadkovászos panettone, grissini, tojáslikőr, pezsgő, szamorodni, és még sok más olyan finomság is található, amik emelik az ünnepek fényét.
Azonban nem árt sietni, a dobozokból limitált a készlet, ezért december 10-ig kell leadjuk a rendeléseinket, 20-áig pedig át is kell venni azokat. A csomagokat Encsen, Miskolcon, Budapesten és Debrecenben lehet átvenni.
Árak: 12990-35990 Ft
Ajánlat: Anyukám Mondta Étterem
Felix Kitchen& Bar
Ünnepi csomagok készülnek Budán is. A FELIX karácsonyi csomagja tökéletes ajándék a gasztronómia kedvelőinek, hiszen a bejglitől a forralt borig minden megtalálható benn. Az alapcsomagot kiegészíthetjük pezsgőkkel, csúcskategóriás borokkal, de választhatunk mellé konfitált báránycsülköt, vagy kacsmáj terrine-t is.
Árak: 49900 Ft-tól (Tetszés szerint kiegészíthető.)
Ajánlat: Felix Kitchen&Bar
Four Seasons Hotel - Kollázs Brasserie&Bar
A Gresham palota konyhája is gondoskodik a kivételes ünnepi vacsorákról. A klasszikus karácsonyi sütemények mellett tortákat, különleges desszerteket is rendelhetünk házhoz részt vehetünk a szállodában megrendezett adventi hangulatú teadélutánokon, vagy karácsonyi villásreggelin is. A Kollázs konyhájából azonban szintén rendelhetünk egészben sütött pulykát is.
A tökéletesen ropogósra sütött madár egyedi fadobozban érkezik, előételek, köretek és desszertek társaságában. A rendelést minimum három nappal az átvétel előtt kell leadni!
Árak: 2500 Ft -99500 Ft
Ajánlat: Four Seasons Hotel - Kollázs Brasserie&Bar
Matild Palace - Spago by Wolfgang Puck
December 15-én a Spago-ban is begyújtják a kemencéket, és elkezdődik a pulykasütés. A lassan sült bronzpulyka egy 4-6 fő számára elegendő, komplett menüsor részeként érkezik, amiben szerepel gyömbéres-chilis sütőtökleves, házi pite választható töltelékkel, és a számunkra megfelelő borsort is kiválaszthatjuk hozzá. A vacsoramenüt december 15-én rendelhetjük meg először, és érdemes itt is 72 órával számolni az átvételig.
Árak: 85500 Ft
Ajánlat: Matild Palace - Spago by Wolfgang Puck
Déryné
A Déryné konyhája és teljes személyzete is mind azon igyekszik, hogy valódi ajándékként élhessük meg az ünnepi időszakot, és a szeretteinkkel elköltött vacsora igazi élmény legyen. Az alábbi fogásokkal és finomságokkal készülnek: lobogtatott halászlé, Déryné babka, tejfeles töltött káposzta, ropogós kacsacomb pezsgős-almás káposztával, de kenyerek és különleges sütemények is szerepelnek a választékban. Az előrendelések átvételére december 22 és 24 között van lehetőség.
Árak: 30000 Ft-tól
Ajánlat: Déryné
+1 Cioccolatte Fagylaltozó
Ha a vacsorasorról gondoskodtunk, érdemes a desszertek után is nézni. Nemrég külön cikkben mutattuk be azokat a helyeket, ahonnan érdemes bejglit rendelni, de ha valami másra vágynánk, egy tökéletesen elkészített panettone megfelelő kísérője az ünnepnek. A XIII. kerületi Cioccolatte idén ötféle panettonét készít az ünnepi asztalra, vagy a karácsonyfa alá szánva. A választék kandírozott narancsos-mazsolás, gianduiakrémes, pisztáciakrémes, limoncello-krémes és prosecco-krémes süteményekből áll, de mellettük találhatunk cukormentes, vegán, és gluténmentes variációkat is.
Árak: 11900 Ft- 13900 Ft
Ajánlat: Cioccolatte Fagylaltozó
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.