Hirdetés
Hirdetés

Ferrari és Ferrari — amikor két luxusmárka a pohárban versenyző buborékokba burkolózva találkozik

SZERZŐ: diningguide
2021. július 30.
Megesik, hogy valaki nem rajong a Forma1-ért, de az 1950 óta folyamatosan pörgő autóverseny-sorozat a világ egyik legdrágább sportágaként folyamatosan szem előtt van. A száguldó cirkusz életében mi is érintettek vagyunk, éppen a hétvégén tartják az éves futamot a Hungaroringen. A F1 hivatalos pezsgője most közelebb kerülhet hozzánk is, nem csak a képernyőn látjuk majd, ahogy locsolják a Ferrari Trento kiváló tételeit. A Lunelli család tiszteletét teszi Budapesten, első útjuk pedig a külön erre a szombatra készülő Bestiába vezet majd.
Hirdetés

Érdekes egybeesés, hogy a Ferrari Trento borászat mellett ugye magáról a Ferrari autómárkáról is beszélhetünk, de tetszetős, amikor két luxusmárka ilyen véletlenek folyamán, stílusosan találkozik. Igaz, ez mégsem akkora véletlen, a Forma1 hivatalos pezsgőjévé válni hatalmas megtiszteltetés, a legjobb borászatokat, champagne házakat érheti csak ekkora elismerés. A Lunelli család pincészete 2020-ban 9 aranyat és 4 ezüst minősítést ért el a The Champagne & Sparkling Wine World Championships megmérettetésen. A Ferrari Brut kategóriájában lett győztes, ezzel az év legjobb olasz pezsgőjévé vált. Kétség nem fér hozzá hát, hogy mennyire nagyívű, szép és figyelemre méltó luxusitalokról beszélünk.

Fotó: Ferrari Trento Facebook

A Ferrari Trento tulajdonosa, Matteo Lunelli Budapestre látogat a Forma1 idejére, és hivatalos meeting point-ként július 31-én, szombaton, a Bestiába lehet ellátogatni, ahol most a különleges alkalom apropóján poharazzák is a Ferrari ház tételeit. Ez kivételes alkalom, hiszen ilyen kategóriájú pezsgőket általában palackkal lehet rendelni, de most szabadon kóstolhatunk, akár építkezve is.

A pezsgőkhöz a Bestiában egy menüsort is összeállítottak, ami ötletesen reagál a Beast by the Ocean vonalukra, amiről már is beszámoltunk. Krizmanics Norbert séf és Wossala Rozina nyári tengeri fantáziái remekül illenek a Ferrari pezsgőkhöz — nem véletlen, hogy a kaviár, az osztriga és a buborékok általában kéz a kézben járnak. Moszkvától St. Tropez-ig, vagy éppen Monzától Budapestig. Az osztriga természetesen a híres Gillardeau, melyhez gyömbér, koriander és marokkói égetett citrom jár, a pikáns-savanykás tengeri dícséret legjobb kísérete pedig a Ferrari Maximum Brut.

Fotó: BESTIA

A burgonya chipsre helyezett crème fraîche-re ízletes, rikító pisztráng kaviár és egy kevés metélőhagyma kerül — hozzá Ferrari Maximum Rosé-t ajánlanak. A fokhagymás már-már kicsit mogyorós aromatikájú barnavajjal tálalt grillezett homárhús a Ferrari Perlé 2015-öt kívánja, mivel a pezsgő briósos-vajas íze elegánsan keveredik a puha homárral.

Fotó: Ferrari Trento Facebook

A Ferrari Riserva Lunelli 2012 komolysága a tengertől el kicsit elkanyarodván, egy szarvasgombával készülő, szaftos angus burgert kíséri, a Bestia felfogásában. Pezsgő és burger? Miért ne?! A hús szaftjai, a szarvasgomba különleges íze vonzza a buborékokat és a gyümölcsös-élesztős aromákat. Szombaton, a F1 és a Ferrari Trento ünnepe egy kifejezetten nyitott program lesz, ahol Matteo Lunelli mellett akár feltűnhetnek a Forma1 pilótái is. Ők mind jól ismerik a pezsgő szimbolikáját, és ünnepélyes mivoltát.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram