Hirdetés
Hirdetés

Ferran Adrià, René Redzepi, Alain Passard... folytatja a sort: Enrique Olvera

SZERZŐ: DiningGuide
2017. június 30.
A White Guide Enrique Olverát nevezte meg a 11. Global Gastronomy Award győzteseként. Az úttörő mexikói séfet azért jutalmazták, mert új magaslatokba emelte a mexikói klasszikusokat és népszerű street food ételeket, úgy, hogy szofisztikált és kortárs módon használta ki a helyi alapanyagok rendkívül széles spektrumát. Olvera Mexikóvárosban található Pujol nevű étterme bekerült a World's 50 […]
Hirdetés

A White Guide Enrique Olverát nevezte meg a 11. Global Gastronomy Award győzteseként. Az úttörő mexikói séfet azért jutalmazták, mert új magaslatokba emelte a mexikói klasszikusokat és népszerű street food ételeket, úgy, hogy szofisztikált és kortárs módon használta ki a helyi alapanyagok rendkívül széles spektrumát.
Olvera Mexikóvárosban található Pujol nevű étterme bekerült a World's 50 Best Restaurants válogatásba is. A séf legnagyobb erénye, hogy a mexikói konyha titkainak legmélyére is néz, miközben a "mama konyhája" is képviselteti magát éttermében, például az emblematikus Mole Madre fogás formájában.
A White Guide-ról
A kiváló svéd étteremkalauz évente adja át ezt a díjat, és olyan séfeket keres, akik nem csupán a gasztronómiai evolúciójához járultak hozzá, de megvan bennük a lendület, hogy folyamatosan előre is mozdítsák azt. Korábban a díjat olyanok kapták, mint Ferran Adrià, René Redzepi, Alain Passard, David Chang, Gastón Acurio, Massimo Bottura, Magnus Nilsson és Dan Barber.
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram