Hirdetés
Hirdetés

„Fekete Zsóka csodálatra méltó példakép" – Nemzetközi gourmet magazin címoldalán szerepel a mangalicatenyésztő

2022. május 15.
A magyar gasztronómia egyik legexportképesebb terméke a mangalica, Fekete Zsóka pedig minden bizonnyal a legexportképesebb tenyésztője. Óriási elismeréssel írt cikket a magyar szakemberről a Finedininglovers.
Hirdetés

 A nyitóképen a Fekete Zsóka Mangalica Farm fotója szerepel

Lassan egy hete, hogy az elismert nemzetközi gourmet magazin, a Finedininglovers címoldalán szerepel Fekete Zsóka. A róla készült anyagot a Kitchen Culture rovatban jelentették meg, és a sertéstenyésztő történetén kívül természetesen komoly reklámot kap ilyenkor nemzeti kulináris kincsünk, a mangalica is.

Fotó: Fekete Zsóka Mangalica Farm

Fekete Zsóka éppen tíz évvel ezelőtt, alig 26 évesen vágott bele az állattenyésztésbe, hogy aztán Hajdúböszörményből meghódítsa a honi és külföldi húsevőket.

A Finedininglovers így méltatta cikkében a szédületes tempóban dolgozó szakembert:

„Fekete akár napi 16 órát is dolgozik, a hét minden napján, az év 365 napján. A piacozós napokon hajnali 2-kor kel, és csak este 9-kor ér haza. Nehezen talál maga mellé hasonlóan gondolkodó fiatal, lelkes embereket, akik társulnának hozzá a munkájában. Ha nem a piaci standjánál lelhető fel, akkor a papírmunkába van belemerülve, vagy mezőgazdaságot tanuló diákokat tanít a helyi középiskolában vagy az egyetemen. Az iskolában arra bátorítja a diákokat, hogy váljanak a jövő gazdáivá. 'Ha van egy álmod, akkor kockáztatnod kell, és meg kell valósítanod" - mondja nekik. Bármelyik utat is választják, Fekete csodálatra méltó példakép, akit érdemes követni. 'Természetesen fáradt vagyok, de energiával telten érek haza a munkából' - mondja. 'Azért csinálom ezt, mert imádom. Ezért vagyok olyan szigorú magammal'".

Fotó: Fekete Zsóka Mangalica Farm

Zsóka legnépszerűbb terméke egy hagyományos hústermék: a füstölt kolbász, valamint a füstölt sonka és füstölt szalonna. Arra a kérdésre pedig, hogy melyik a kedvence, így válaszolt a Dining Guide-nak: „Én a hagyományos ízvilágot kedvelő, böszörményi nő lévén, és mivel nagyon szeretek főzni, a szalonnát szeretem, legyen az akár füstölt, akár sós. Szinte minden főételbe bele lehet rakni, és csodás ízt ad neki. De isteni a kötözött sonka, a füstölt kolbász, füstölt szalonna is, amit megsütve, mint egy chipset lehet enni."

Fotó: Fekete Zsóka Mangalica Farm

Arra a kérdésre pedig, hogy mire a legbüszkébb, így válaszolt: „Nem is tudom. Talán arra, hogy ezt a sok munkát sikerül összetartani. Kitartó és elhivatott vagyok, bírom és szeretem a kihívásokat. Van erőm hozzá! Szeretem az állatokat, szeretem a feldolgozást és az értékesítés részét is a vállalkozásnak. Szeretem, ha szeretik a termékeimet, mert akkor érzem azt, hogy az a sok munka, ami a késztermékben benne van, megéri, és remélem, hogy ilyenkor értékeli a fogyasztó, hogy mit eszik. Az általunk készített ételek nem nagyüzemi, hanem kézműves, minőségi termékek."

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram