Hirdetés
Hirdetés

Faux gras. Szentségtörés vagy forradalmi találmány?

SZERZŐ: diningguide
2018. május 11.
Akik szerint a vegánság nem más, mint hiszti, azok most ne olvassanak tovább. Tény azonban, hogy egyre több séf igyekszik kielégíteni a vegánok igényeit szerte a világban, és ezen nem azt értjük, hogy az étteremekben elérhető vegán menü is, hanem hogy mindez finom is tud lenni, és nem gyenge pótízekről szól.
Hirdetés

A franciák számára a foie gras szent, de akad köztük egy séf, aki vette a bátorságot, elkészítette a vegán változatot, amit faux gras-nak nevezett el, és azt állítja, finomabb, mint az eredeti.
Alexis Gauthier, aki a londoni Gauthier Soho vezetője, és nemrég tért át vegán életmódra, gombából, lencséből és dióból készítette el szóbanforgó ételét. Az étteremben különben kapható hús és hal is, de van vegetáriánus és vegán degusztációs menü is. Utóbbi 2016-ban a legjobb vegán menü díját kapta a PETÁ-tól. Az alábbi videóban megtekinthető, hogyan készül a "hamis" libamáj.

forrás: finedininglovers.com

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram