Hirdetés

Fatüzelés, nápolyi stílus, vidéki meglepetések: ezek a helyek kerültek a Dining Guide TOP50 pizza listájára | 5. rész

SZERZŐ: DG
2025. július 29.
A Dining Guide Top 50 pizzéria-listájának legjobbjai következnek, azok a helyek, amelyek nemcsak itthon, de nemzetközi szinten is megállnák a helyüket. Ezeknél a pizzáknál minden a helyén van: a tészta textúrája, a feltétek aránya, a kemence hőfoka, a vendéglátás hangulata. A lista első kilenc helyezettje nem trendeket követ, hanem megadja az itthoni pizzakultúra mércéjét.
Hirdetés

#9 Avalon Ristorante

Cím: 3519 Miskolctapolca, Iglói út 15.

Instagram: @avalon_ristorante_hu

Az Avalon Ristorante a Bükk szívében készíti autentikus, légies nápolyi pizzáit a világ egyik legmodernebb Morello Forni kemencéjében. A friss, helyi alapanyagok és a mediterrán lazaság különleges harmóniája prémium gasztronómiát képvisel. Az étterem elegáns, mégis családias atmoszférája a pizzák terén is igazi kulináris élvezetet kínál.

#8 Pizza Manufaktúra – Víg utca

Cím: 1084 Budapest, Víg utca 28.

Instagram: @pizzamanufaktura

A Pizza Manufaktúra a pizzakedvelő közönség állandó budapesti kedvence. Több mint húszféle, levegős tésztájú pizza készül itt kompromisszummentes alapanyagokból. A laza, játékos hangulat és személyes kiszolgálás teszi törzshellyé az egységet. A ropogós-légies tengelyen vetekszik Erkel utcai testvérével.

Fotó: MANU+ – Facebook

#7 MANU+

Cím: 1053 Budapest, Vámház körút 8.

Instagram: @manupluspizza

A MANU+ pizzái az ötszáz fokos kemencében másodpercek alatt sülnek tökéletesre. A Vámház körúti új helyszínen pörgős hangulat, autentikus nápolyi tészták és gazdag pizzakínálat várja a vendégeket. A gondosan kelesztett tésztától vékony és ízletes végeredmény születik, az élmény pedig maga a tradíció és a modernitás egyensúlya.

#6 Digó Pizza

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 32

Instagram: @digo.pizza

A Digóban a valódi nápolyi pizzaélményé a főszerep: kézzel gyúrt, hagyományos eljárással készülő tészta, négyszázötven fokos fatüzelésű kemence és prémium olasz alapanyagok találkozása. A Kazinczy utcai hely indusztriális, mégis barátságos, a pizzák mellé antipasti, saláta és koktél is dukál.

#5 Fermento Pizzéria

Cím: 1015 Budapest, Csalogány utca 26.

Instagram: @fermentopizzabp

A Fermento nemcsak a vízivárosi, de a budapesti pizzaszíntér egyik legüdébb színfoltja: tésztájukat olasz mesterektől tanulták, kínálatukban pedig nápolyi klasszikusok, arancini, fritta és vegán, gluténmentes opciók is helyet kapnak – mindez állandó megújulás és valódi olasz szenvedély mellett.

Fotó: Belli di Mamma – Facebook

#4 Belli di Mamma

Cím: 1072 Budapest, Akácfa utca 45.
Instagram: @bellidimammabp

Olasz életérzés modern köntösben: a Belli di Mamma a klasszikus nápolyi pizzériák hangulatát frissíti fel fiatalos lendülettel. Hosszú érlelésű tésztájuk és autentikus alapanyagaik révén letisztult, mégis izgalmas pizzák születnek – őszinte vendégszeretet mellett.

#3 Circo Pizza

Cím: 1065 Budapest, Hajós utca 21.

Instagram: @circopizza

A Circo egy laza eleganciával megálmodott kulináris tér, ahol a nápolyi pizzák karakteres tésztái izgalmas feltétekkel és ötletes ízpárosításokkal találkoznak. A természetes atmoszférát natúr borok teszik teljessé – ebédhez, vacsorához, vagy csak úgy, egy kellemes koccintáshoz.

#2 IGEN

Cím: 1027 Budapest, Margit körút 60.

Instagram: @igen_italia

Az IGEN-ben minden falat a nápolyi pizzázás szabadságáról szól: légies, mégis karakteres tészták, gyönyörű szélek, mediterrán ízek. Vidó Nóri pizzázója nem csak a szigorú AVPN-szabályokat tiszteli, de közben felszabadult, laza hangulatot is teremt, ahol a pizza egyszerre hétköznapi és ünnepi élmény.

Fotó: Anyukám Mondta – Facebook

#1 Anyukám Mondta

Cím: 3860 Encs, Petőfi út 57

Instagram: @anyukammondta

Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd olaszországi tapasztalata és szenvedélye formálta az ország egyik legkiemelkedőbb pizzáját. Könnyed, légies, magas hidratációjú tésztájuk receptje egyenesen a Garda-tó mellől érkezett. Pályájuk elején, egy drói étteremben háromszáz pizzát sütöttek és szolgáltak fel minden este. Később Encsen, ahogy Sarok Caféból először Pizza Sarokká, majd a bűvös Anyukám Mondta étteremmé bővültek, igazi ikonná vált letisztult, mélyen kidolgozott ízvilágú pizzakínálatuk. A Dudás-testvérek háza táján szüntelenül visszaköszön a folyamatos fejlődésre való igény, az elszántság, az örök kíváncsiság, az egyedileg épített kemence melege, és a közönséggel való együtt menetelés szépsége. A Gundel Károly-életműdíjas testvérpárt nem hiába becézik „encsi olaszoknak”: pizzáik és számtalan más ételük is a mediterrán lazaságot, jókedvet, kifogástalan minőséget hozzák.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram