Hirdetés

Fatüzelés, nápolyi stílus, vidéki meglepetések: ezek a helyek kerültek a Dining Guide TOP50 pizza listájára | 1. rész

SZERZŐ: DG
2025. július 3.
Jót pizzát manapság már nem csak Olaszországban érdemes keresni – és bizony, hazánkban is egyre több helyen találni olyan pizzériákat és pizzát kínáló éttermeket, ahol a tészta, a paradicsomszósz és a feltétek mögött szenvedély, komoly szaktudás és kifinomult technológia áll. A Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban idén először szerepel ötvenes listába rendezve a hazai pizzakínálat, hogy iránytűt adjon azoknak, akik a legjobb szeleteket keresik az országban. Mutatjuk, hogy kik szerepelnek a lista 50. helyétől a 40. helyig!
Hirdetés

A toplista összeállítását alapos kutatómunka előzte meg, a rangsor nem stílus vagy iskolázottság alapján született, kizárólag a pizzák minősége és az éttermek teljesítménye számított. A cél az volt, hogy hiteles és releváns kép szülessen a hazai pizzakultúra jelenlegi állapotáról, amely az utóbbi években nemcsak mennyiségben, de minőségben is hatalmasat lépett előre. 

#50 Cukorborsó Kertvendéglő

Cím: 2071 Páty, Galagonya utca 4. 

Instagram: @cukorborsokertvendeglo

A rusztikus hangulatú Cukorborsóban fatüzelésű kemencében sülnek a lassan kelesztett pizzák. A kerthelyiség idilli, a konyhán pedig a klasszikus magyaros fogások is modern csavarral készülnek – köztük szuvidált húsételekkel, kellemes krémlevesekkel, mesés kovászolt pizzákkal, kreatív havi ajánlatokban is.

#49 Veszprémium

Cím: 8200 Veszprém, József Attila utca 9.

Instagram: @veszpremium 

A Veszprémium nápolyi stílusú pizzáiban a tradíciók modern technológiával találkoznak, a feltéteket pedig magyaros elemekkel is felturbózzák. Antal Szabolcs pizzamester hosszú kísérletezés után alkotta meg az egyedi receptet, amivel több mint ötszáz fokon, kevesebb mint egy perc alatt készül el a ropogós, mégis puha, gyönyörűen reccsenő pizza.

#48 Vegazzi Specialty Pizzeria

Cím: 1066 Budapest, Jókai utca 7.

Instagram: @vegazzihun 

A Vegazzi különleges hely, ahol a növényi alapú pizzakészítés egyben tudomány is. Hosszú érlelésű, könnyű tésztával, és ízgazdag, váratlan feltétekkel okoznak meglepetéseket, mindezt hús- és sajtpótlók nélkül. A magas minőségű, olasz lisztek aromája egyedülálló élményt nyújt minden harapással.

#47 Tasty Pizzéria és Étterem

Cím: 1119 Budapest, Etele út 57.

Instagram: @tastypizzabuda

A Tasty a Bartók Béla útról indult, de a nápolyi pizzáknak hála gyorsan kinőtte magát, ma pedig már a Bikás park mellett várja a vendégeket tágas térrel, kellemes terasszal és nyitott konyhával. A pizzák továbbra is hibátlanok: olasz tészta, hazai ízek, hozzá pedig frissítő italok és laza hangulatú kóstolások járnak.

#46 Studio Pizza Napoli

Cím: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 64.

Instagram: @studiopizzanapoli

A Studio Pizza Napoli klasszikus nápolyi műhelyhangulatot áraszt: kis hely, nagy tudás, letisztult étlap. A canotto stílusú pizzák hosszú érlelés után, négyszáz fokos kemencében kapják meg karakteres, buborékos szélüket. A hagyományos vonalat követik, finoman megbolondítva. A végén egy csalogató tiramisuval lesz kerek az élmény. 

SALVE – Fotó: Facebook

#45 SALVE – Pest

Cím: 1096 Budapest, Thaly Kálmán utca 50.

Instagram: @salve.pizza.napoletana

A SALVE pesti egysége az olasz street food kedvelőinek egyik kedvenc helyszíne: ropogós nápolyi pizzák és gazdagon töltött focacciák Varga Giulietta keze alól, mindez egy kedves helyszínen, ahol minden falat lehet élmény.

#44 SALVE – Buda

Cím: Budapest, Völgycsillag utca 4.

Instagram: @salve.pizza.napoletana

A SALVE Völgycsillag utcai napsütötte pizzabázisán egy nagy közös asztal köré ülve élvezhetjük a társasági, olaszos pizzázás örömét. Nápolyi pizzák, kiváló alapanyagok, szezonális ajánlatok, házi tiramisu és barátságos szerviz – a SALVE stílusa itt is feltöltő erejű.

#43 Rudi és Fickó

Cím: 6720 Szeged, Oroszlán utca 4.

Instagram: @rudificko

A Rudi és Fickó igazi szegedi szerelemprojekt – egy elegáns, barátságos pékség és kávézó, ahol a burgonyás kenyér legendás, a brunch öröm, a pizza pedig a város egyik legjobbja. A nápolyi pizzák mögött olasz utak és kitartó kutatás áll. A két kutyáról elnevezett hely mára a szegediek egyik kedvenc törzshelyévé vált.

#42 Panificio Il Basilico – Szentendre

Cím: 2000 Szentendre, János utca 2.

Instagram: @panificioilbasilico

A szentendrei Panificio Il Basilico Szabadfi Szabolcs pékségbirodalmának szíve, ahol a kovászolt kenyerek, péksütemények és bisztróételek mellett pizzát is sütnek – olasz életérzéssel, egy egykori vízimalom regényes falai között. Egy igazi gasztro-oázis a fővárosi agglomeráció egyik legszebb pontján.

Arany24 Pizzéria és Bisztró – Fotó: Facebook

#41 Arany24 Pizzéria és Bisztró

Cím: 8142 Úrhida, Arany János utca 24.

Instagram: @arany24pizzeria

Egy családi álomból született francia ihletésű bisztró, ahol a nápolyi pizzák és BBQ fogások fatüzelésű kemencében készülnek, kézműves desszertek és barátságos hangulat kíséretében. Az Arany24-ben minden falatban ott a történet – és egy csipetnyi tűz.

#40 Pizzaműhely

Cím: 8000 Székesfehérvár, Pozsonyi út 99/a.

Instagram: @pizzamuhely

Székesfehérvár Öreghegyének szívében vár a Pizzaműhely, ahol a saját recept alapján készült pizzák, utánozhatatlan szószok, friss alapanyagok nagy adag szenvedéllyel találkoznak. Extra feltétek is várnak, hogy mindenki összeállíthassa a számára legkívánatosabb szeleteket.

Borítókép: SALVE, Facebook

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram