Újabb fejlemények kerültek napvilágra Ferran Adrià egykori legendás étterme, az El Bullinak otthont adó épület átalakításával kapcsolatban. Az El Periódico nevű spanyol lap értesülései szerint a gironai várostervező bizottság jóváhagyta az El Bulli átalakításával és újbóli megnyitásával kapcsolatos terveket. A híreket Adrià egy Twitter-bejegyzésben fantasztikusnak nevezte.
A tervezett projekt ugyan még nem körvonalazódott teljesen, annyi mindenesetre bizonyos, hogy az El Bulli bezárása óta eltelt időben a katalán séf a kreatív alkotói folyamatok megszállottja lett. Legutóbbi, nagy volumenű projektjei közül kiemelhetjük például a gasztronómiai ismeretek hihetetlenül széles tárházát kínáló Bullipediát. A séf ezzel párhuzamosan a kreativitás, illetve a kulináris genom dekódolásával kapcsolatban is végzett kutatásokat. Mindemellett az El Bulli Foundation honlapja az El Bulli 1846 elnevezésű projektet is ismerteti. A létesítmény évente hat hónapot tart nyitva, és kreatív gasztronómiai újításokkal foglalkozik.
Az idáig vezető út Adrià számára azért korántsem volt zökkenőmentes. Az egykori El Bulli kibővítését célzó ambiciózus tervei ugyanis heves tiltakozást váltottak ki a helyi lakosok körében. A legfrissebb tervek ellenben nem fogják növelni az épület eredeti méreteit. A jelenlegi elképzelések szerint az új projekt 2018 januárjában startol majd.
Forrás.