Hirdetés
Hirdetés

Falra az éttermekkel! - Éttermi plakátpályázatot hirdetünk!

SZERZŐ: DiningGuide
2013. július 5.
Ne félj Bíró Lajost Rambóként felöltöztetni vagy a Ring Café személyzetét hamburgerbe gyömöszölni! Tervezz plakátot létező vagy általad elképzelt étteremnek!
Hirdetés

Ne félj Bíró Lajost Rambóként felöltöztetni vagy a Ring Café személyzetét hamburgerbe gyömöszölni! Tervezz plakátot létező vagy általad elképzelt étteremnek!Pályázatunkban arra ösztönzünk, hogy készíts plakátot egy létező étteremnek, büfének, kifőzdének stb. vagy képzelj el egy fiktív helyet és azt „bugyoláld be” plakátba . Természetesen annál többre gondolunk, minthogy ráírod a munkára az étterem nevét, szemünk előtt jobbnál jobb filmes plakátok lebegnek.
Két kategóriában lehet jelentkezni:
1. profi (hivatásos grafikus, plakáttervező, stb.)
2. amatőr
A pályázaton történő részvétel feltétele az online jelentkezési lap hiánytalan kitöltése és a plakát csatolása.

[tw-divider][/tw-divider]Technikai feltételek: A munkádat JPG file, RGB, (72 dpi) formátumban kell elküldeni, lehetőleg 1429 pixel x 675 pixel (= 504 mm x 238 mm, méretben, de más méretezést is elfogadunk) és mivel a legjobbakat kiállítjuk, ezért azokat TIF vagy Illustrator EPS formátumban (300 DPI, CMYK) is kérni fogjuk.[tw-divider][/tw-divider]

A plakátterveket és a jelentkezési lapot a [email protected] címre várjuk! (Ha bármi egyéb kérdésed lenne, azt is ide írhatod meg.)
Határidő: augusztus 25. éjfél
A plakátokat egy grafikusokból, plakáttervezőből, fotósokból áll zsűri értékeli majd és a legjobbakat kiállítjuk a szeptember 6-8. között, az impozáns Hold utcai piacon megrendezendő Street Food Show-n.
Mindkét kategória győztesét díjazzuk egy-egy 20 ezer forint értékű voucherrel, amelyet
És, hogy mi alapján fogunk dönteni? A zsűri elnöke, Kenczler Márton grafikus, plakáttervező irányadó mondatait idézzük: „a plakát nehéz műfaj, a vizuális kommunikáció alapegysége. Egyszerre kell művészi és praktikus szempontoknak is megfelelni. A plakát egy mondat – egy egyszerű, de könnyen értelmezhető mondat, ennél fogva egy sűrű, koncentrált alkotás. Mind tartalmi, mind formai szempontból konkrétnak kell lennie. A plakátnál nem működik a mellébeszélés. A plakátnál a szűkszavúság és a szószátyárság is hiba, mindkettő az értelmezés, a befogadás ellen hat. A plakáton nincs holttér, mindennek szerepe és jelentősége van. Ha ezek a szempontok nem teljesülnek, a plakát rossz, művészileg sem hat és üzenethordozóként sem működik.”
Ne félj Bíró Lajost Rambóként felöltöztetni vagy a Ring Café személyzetét hamburgerbe gyömöszölni!

Érvényesen pályázhat minden 14. életévét betöltött természetes személy. A 18. életévét be nem töltött természetes személyek csak törvényes képviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak. Pályázatuk akkor érvényes, ha törvényes képviselőjük hozzájárult a pályázáshoz. Amennyiben a zsűri beválasztja az alkotó pályázatát a kiállításra, az csak abban esetben állítható ki, ha a hiteles kézjeggyel ellátott törvényes képviselői nyilatkozatot a pályázó postai úton elküldi a Kiadó címére.

Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben.
Pályázni csoportosan és több művel (maximum 3 db) is lehet.
A pályázat kiírójának tagjai, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.
A pályázatra nevezők a jelentkezési lap beküldésével kijelentik, hogy a pályázott képek kivétel nélkül saját szellemi termékeik. Egy személyben kizárólagosan rendelkeznek azok tulajdonjogával, szerzői jogával, morális jogaival, valamint azok nem sértik harmadik személynek személyiségi jogait (beleértve az adatvédelmi, kegyeleti és védjegyhez kapcsolódó jogokat). Szavatolja továbbá, hogy harmadik személynek nincs olyan joga, amely a nyilvános közlést megakadályozza, különösen nem áll fenn rajta harmadik személy szerzői és szomszédos jogi oltalomban részesülő joga, vagy ha igen, akkor az oltalomban részesülők a nyilvános közzétételhez a szükséges engedélyt és hozzájárulást a beküldőnek írásban megadják.
A pályázó a jelentkezési lap beküldésével feltétel nélkül hozzájárul ahhoz, hogy pályázott művei a www.diningguide.hu weboldalon, a Where Magazine magyar kiadványában, a Dining Guide által vagy közreműködésével szervezett bármely eseményen, rendezvényen valamint a Dining Guide médiapartnereinek online és nyomtatott valamint egyéb elektronikus felületein bemutatásra, publikálásra, reprodukálásra kerüljenek akár az eredeti, akár átdolgozott vagy derivatív formában. A pályázó a jelentkezési lap beküldésével tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Kiadó jogosult az általa nevezett felvételek visszterhes vagy ingyenes szolgáltatás keretében történő, interneten és mobiltelefonon való publikációjára, illetve azokat visszterhes szolgáltatás keretében történő interneten és mobiltelefonra való letöltés céljából is felhasználni.
Pályázó felhasználási engedélye minden médiatípusra vonatkozik, beleértve különösen, de nem kizárólag az internet, mobil, nyomtatott, elektronikus formákat, katalógusokat, posztereket, képeslapokat, DVD-t, televíziót.
A pályázaton díjnyertes munka az arra alkalmas esetekben a “Dining Guide éttermi plakátpályázat győztese” megnevezéssel kerül feltüntetésre, ezzel kiemelve a készítője érdemeit. Bármely nevezésre szánt sorozatban vagy képben a feltöltés során vagy az után keletkezett hibáért, kárért, adatvesztésért a Kiadó felelősséget nem vállal. Ezen hibák javítása, az elveszett adatok pótlása minden esetben a pályázó fotós feladata.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram