Nehéz idők járnak a diétázókra. Hűvösödik az idő, rövidülnek a nappalok, nehezednek az ételek, sűrűsödnek a nassolások is. A Dolcissima főcukrásza, Davide Deligio sem könnyíti meg az önmegtartóztatni próbálók helyzetét.
"A cannolo siciliano receptjét a legtöbb szicíliai családban nagy becsben tartják, és generációról generációra őrzik. Éppen ezért nincs is hivatalos receptje a desszertnek, mindenki a családi hagyományok szerint készíti, mondván, az az igazán az övék.
A cannolo eredetileg a karneválok ünnepi süteménye volt Szicíliában, mára pedig mind a karneváli időszakot, mind Szicíliát kinőtte: ma már az olasz cukrászat egyik emblematikus desszertje szerte a világon" – írtuk tavaly Gianni tolmácsolásában.
Annyi bizonyos, hogy miután tudományos igényességgel tanulmányoztuk cannolinkban a ricottát, a kandírozott gyümölcsöket, illetve a Marsala likőrbor esetleges meglétét, ne felejtsük el alávetni a tesztünknek! Hétvégén Budapesten, a II. kerületben megtehetjük.
Cannoli hétvége a Dolcissimában
2018. október 5-6-7., péntek-szombat-vasárnap
Budapest II. kerület, Frankel Leó út 21.
Nyitvatartás: 9:00-21:00
Esemény itt!