Hirdetés
Hirdetés

Ezzel a hordozható mini kemencével éttermi minőségű nápolyi pizzát készíthetünk

SZERZŐ: diningguide
2021. május 24.
500 fokra képes felfűteni magát a Roccbox névre hallgató hordozható pizzakemence. Gázzal és fával is működik, 60 másodperc alatt készíti el a gyönyörűen hólyagos, nápolyi típusú pizzákat. Szilikon védőrétege miatt biztonságos egy kerti bulin is, ráadásul 5 év garanciát vállalnak rá.
Hirdetés

Amíg a gömbgrill, a komolyabb grillfelszerelések, esetleg a kerámia kamado sütők már egyre elterjedtebbek, még az apróbb kertekben, sőt teraszokon is, addig azért kemencékből nem vagyunk annyira eleresztve. Aki mégis épített, fatüzelésű kemencét őriz a kertjében, a nyári konyhában, az nagyon jól tudja, hogy a szerkezet beüzemelése, a tűz őrzése nagy munkával jár. És persze a faanyaggal is kell foglalkozni, hogy alkalmas legyen a kemencézéshez.

Az angol Gozney megalkotta a Roccbox nevű kompakt, hordozható pizzakemencéjét, ami amellett, hogy kis helyet foglal, könnyű beüzemelni és csodálatos pizzákat süt, 500 fokos hasában még egyéb ételeket is bátran el lehet készíteni.

A stabil lábakon álló mini kemence alapára 469 euró,  ez a gáztüzelésű változatot jelenti, melyhez bármikor hozzá lehet csatolni a faégetésű toldást. A Roccbox mindössze 20 kilót nyom, beépített hőmérőjén figyelemmel lehet kísérni, hogy éppen hol tart a felfűtés.

Praktikus hordozhatósága mellett a másik legvonzóbb tulajdonsága, hogy gázüzemmel 20-30 perc alatt eléri az 500 fokot, de fával fűtve is maximum 40 perc alatt készen áll a pizzák fogadására.

Természetesen bármit el lehet benne készíteni, amit egy hagyományos sütőbe tolnánk be, de a gyártók profi steakekhez is ajánlják az intenzív száraz hőt, amit a Roccboxban tombol használat közben.

Amennyire epekedve figyeltük néhány éve az emblematikus zöld tojást, hasonló vágyak tárgyává válhat az angol pizzakemence is, pláne most, amikor már a legtöbb pizzarajongó megtapasztalhatta, hogy micsoda rétegei vannak ennek a tradicionális fogásnak.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram