Pebbles
Vegetáriánus kínálattal, natúr borokkal és fermentált alkoholmentes italokkal nyílt meg a Paulay Ede utcában található Pebbles, aminek személyes, letisztult koncepcióját Merve Ilgım Deprem hozta létre. Az étlapon szezonális és lokális alapanyagból készített török ételekkel találkozhatunk modern köntösben, jelenleg többek között olyan különlegességeket kóstolhatunk, mint a burgonyás mücver, az icli kofte, az articsóka alapú enginar fogás, vagy a török lapos kenyér, a lahmacun, különböző zöldségekkel és fűszerekkel kísérve.
Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 6.
Yüme
Az egykori Ensō helyére tért vissza a hely korábbi séfje, Nádudvari Martin, hogy megnyissa saját ramenezőjét. Az étterem kombinálja az ázsiai fúziót a spanyol tapas kultúrával: szűk étlapján négyféle ramenből, pár tételes tsukemono, vagyis tartósított, savanyított zöldség szekcióból, ázsiai fúziós tapasokból válogathatunk, amik között találhatunk marhafarok & velőscsontot, wafu salátát, tempurákat, vagy borotva kagylót is. Az étlapot többek között házi mochi is zárja.
Cím: 1082 Budapest, Baross utca 85.

Cheeky’s deli
Hiánypótló szendvicsbolt és csemege üzlet nyílt az egyre népszerűbb Margit körúton, ahol az elmúlt időszakban egyre több vendéglátóipari egység ütötte fel a helyét. Az amerikai klasszikus mintára nyitott üzletben különböző magas minőségű alapanyagokból készült igazi klasszikus, és szendvicsek között válogathatunk: Mama’s meatballs, Pastrami, chicken parmesan vagy chicken katsu. A Cheeky’s Deli szlogenje: Think Global Eat Local, ehhez mérten pedig a deli szekcióban és a hűtőben kézműves termékeket vásárolhatunk.
Cím: 1024 Budapest, Margit körút 13.
101 Bao
A 101 étterem család legújabb tagja, a 101 BAO, a budapesti Kazinczy utcai Karaván street food udvarban található. Ez a monofood koncepcióra épülő egység kizárólag tajvani Gua Bao-kat kínál, melyek kézzel készített, házi gőzölt bucikból állnak. Az étlapon öt változat szerepel: konfitált sertés császár, tépett kacsacomb, kimcsis csirke, tempura garnéla és egy vegán jégcsapretek krokett. A töltelékek gazdag ízvilágát házi fermentált zöldségek és különleges szószok egészítik ki, mint például a sózott tojássárgájából készült umami krém vagy a zhajiang szósz.
Cím: 1075 Budapest, Kazinczy u. 18.

Salt Bakery Pop-up
A Tárogató utcai Salt Bakery pékség még a karácsonyi időszakot megelőzően kísérletezett a belvárosi pop up üzlettel, ami a nagy sikerre való tekintettel április 14-étől újra megnyitott. A kínálat hasonló a budai egységéhez, leszámítva a brunchot – ami szintén most indult a Tárogató utcában. A friss kenyérre, babkára, véres csigára vágyók most már minden nap megtalálják kedvenceiket a Tom George Osteria mellett.
Cím: 1051 Budapest, Zrínyi utca 9.

Moha
Egyedi koncepcióval rukkolt elő a ZEN Eatery és az Elysian csapata – április 12-től elindult a Moha, a két hely közös, brunch fókuszú brandje, ami egyszerre reflektál a koktélbár által képviselt természetközeliségre, és az ázsiai fúziós étterem merész ízeire. A Mohának az Akácfa utcai koktélbár ad otthont eleinte hétvégente, ahol olyan különleges ételekkel találkozhatunk, mint az autentikus vietnámi reggeli, a banh mi chao, vagy a vietnámi sonkás Croque Monsieur. Ezek mellé nem mindennapi reggeli italokat is kóstolhatunk, többek között cascara kombuchát és az Elysian signature koktélját, a Bloody Mary-t.
Cím: 1071 Budapest, Akácfa u. 38.
Minus 11
Új taggal bővül az Artizán család, ezúttal egy fagylaltozóval: a pár hete búcsúzó Minus 11 végül továbbra is megmarad, és az Artizán csoport alatt folytatja tovább működését. A különleges és markáns ízeiről híres fagylaltozóban olyan kombinációkkal találkozhattunk, mint a tonkabab-ricotta, a kecsketejes csokoládé, a sudachi citrom vagy a bergamottos fehér csoki.
Címek:
Minus11 Római: Kossuth Lajos üdülőpart 128
Minus11 Hűvösvölgy: Máriaremetei út 70/b
Borítókép: Unsplash
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.