Hirdetés
Hirdetés

Turizmus helyett helyi gesztusok a város éttermei és kis üzletei felé

SZERZŐ: diningguide
2020. november 19.
A városi séták Magyarországon is népszerűek, és nem csak a külföldiek körében. A kalandos történetű vagy elrejtett helyszínek felfedezése mellett azonban idén új jelentést kaphat ez a kikapcsolódási forma. Egy városi túrákkal foglalkozó kis francia vállalkozás előre megváltható sétajegyeket kínál, hogy az éttermek újranyitásakor azonnal elindulhasson legalább a lokálpatrióták vendéglőzése.
Hirdetés

A gasztrokultúrájára (és persze Paul Bocuse-ra) büszke városban a turizmus leginkább az ízekre alapoz:  a modern utazási szokásoknak és kifejezett foodie túráknak köszönhetően akár úgy is "végigehetjük" Lyont, hogy szakavatott helyi ínyencek fogják a kezünket. Jobban mondva ehettük, de a vírushelyzet miatt most a francia városban is zárt ajtók mögött főznek... ha egyáltalán hisznek a kiszállításban. A minap számoltunk be arról, hogy folyamatos tüntetéseket szerveznek a vendéglátósok és a kiskereskedelemben dolgozók, ellehetetlenített helyzetük miatt. Friss hírek szerint a legfontosabb vendéglátós érdekvédelmi szervezet részleges nyitvatartást követelne.

A bizonytalan helyzet közepén sokak ha csak apró léptekkel is, de a fájdalom enyhítésén gondolkoznak, munkálkodnak. Így van ezzel a Praline et Rosette névre hallgató lyoni sétákra specializálódott kis vállalkozás is.

Ők nem konkrét vacsorajegyekkel készülnek, hanem séta voucherrel, ami egyszerre több partnerük látogatását garantálja.

A Miam! névre keresztelt ínyenc "útlevél" válogatott kistermelőket, apróbb pékségeket, cukrászatokat támogat. Összesen 10 állomásból kell kiválasztani 5 helyet. Pâté en croute, prémium felvágottak,  Grand Cru csokoládék, tortaszeletek is szerepelnek a felhozatalban. December elejétől lehet elővásárolni a vouchereket és amint megnyithatnak az üzletek és az éttermek, fel is használhatják őket.

Ha nem is feltétlenül magára, a szóban forgó túratársaságra kaptuk fel a fejünket, de ez az ötlet remekül hangzik!

A tavaszi bezárások alkalmával itthon több hely próbálkozott vacsorajegyek értékesítésével, amiben a Laurel Budapest és a Silentium bizonyult a legötletesebbnek, hiszen a kiszállított ínyenc menü mellett az újranyitáskor vacsorázhattak is a hűséges vendégek. Tavasszal elindult a joteszel.hu site is, ahol számos budapesti és vidéki étteremhez lehet a jövőben felhasznlható utalványokat vásárolni.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram