Ez a rántotta lehet, hogy a medencében végzi! Mi az a lebegő reggeli?

SZERZŐ: Tardi Zsuzsanna
2021. július 6.
a Lounge rovat
támogatója a
Sokan találkoztunk már a közösségi platformokon a legújabb trenddel: a lebegő reggelikkel. Ha mégsem láttunk még képeket a vízfelszínen ringatózó ínycsiklandó brunchokról, akkor segítünk: ez a luxusszállodák leglátványosabb reggelije, amelyet az ágy helyett a medencében vagy a pezsgőfürdőben szolgálnak fel.
Hirdetés

A lebegő reggelik különösen népszerűek Ázsiában és a Csendes-óceán térségében, főként Thaiföldön, a Fidzsi-szigeteken és a Maldív-szigeteken. Szinte mindenki egyetért abban, hogy a trend Bali szigetén kezdődött, jelesen az úgynevezett infinity pool-okban, melyek gyakorlatilag az optikailag a tengerbe érő, feszített víztükrű medencék. Rajtuk ringtózik a legszebben a gigantikus tálca. 

Bár az úszó reggelik gyönyörű színei és lenyűgöző tálalása több mint mutatós, de a medencés reggelizésnek azért praktikai szempontból akadhatnak hátrányai is: a vízen nincs mihez kikötni a tálcákat, így könnyen ellebeghetnek előlünk a reggeli fogások, gyümölcsök, granola tálak. Arról nem is beszélve, hogy, ha megpróbáljuk elkapni őket az általunk gerjesztett hullámok könnyen beteríthetik a pirítóst, vagy felvizezhetik a kávénkat. A legjobb talán az, ha a tálca tartalmát a medence széléhez húzva próbáljuk meg elfogyasztani, természetesen csak a "kötelező" fotó után. 

A lebegő reggeli minden komikus mozdulattól függetlenül most abszolút porondon lévő ügy, és gyorsan a luxusszállodák egyik kedvelt extra szolgáltatásává vált. Ugyanúgy, mint a szobákban felszolgált napkezdő menü, vagy az ötórai tea ígérete. Trendek jönnek, trendek mennek ugyebár, az ingerküszöbök pedig évről évre jobban kitolódnak, az utazók pluszra vágynak, és a “floating breakfast” abszolút ez a kategória.

Az ételekről készült fotók nem csak gyönyörűek, de ügyes marketingeszközként működnek: a közösségi felületeken pörögnek a képek a reggelikről, azonnali feltűnést keltve. A szemlélők megnézik a geo tagget, és az álmok következő célállomásává válhat az efféle szolgáltatást kínáló luxushotel. Az egyre növekvő jelenlét miatt a megfelelő medencével rendelkező szállodák sorra integrálják a lebegő reggelik lehetőségét. Az már csak hab a tortán, hogy a kifejezetten eljegyzésre készülőknek és nászutasoknak kitalált csomagok rózsaszirmos vízhintést is tartalmaznak: a szálloda személyzete a virág szirmaival teríti be a víztükröt, így kerül rá a pluszban a reggelis tálca. 

Az említett Bali valóban hamar kezdte az extra reggeli szolgáltatását, ezért a legtöbb floating breakfast-et kínáló szállodát a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagján találjuk. Népszerűségét jelzi, hogy már nem csak az ötcsillagos hotelek kínálják. Szerencsére azért Európán belül is találunk lehetőségeket, felsorolásunkban olasz és görög helyszíneket is megjelöltünk. 

Szállodák, lebegő reggelikkel:

 

Tovább olvasok
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram