Hirdetés
Hirdetés

"Ez a díj visszatükrözi a szellemiségünket, hozzáállásunkat" - Casa Christa, a Dining Guide Év Szerethető Étterme

SZERZŐ: Király Márton
2023. május 23.
Nem csak együtt örülni volt csodálatos, hanem azt is jó volt látni, hogy ez az eredmény az egész csapatot mennyire inspirálja, hogy a munkát, amit most elismernek, tovább folytassuk.
Hirdetés

Május 22-én a Várkert Bazárban rendezték meg az Audi – Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, melynek keretében a hazai gasztronómiai élet legmeghatározóbb szereplői vehették át kitüntetéseiket. Minden évben hatalmas várakozás előzi meg a legjobb éttermeknek, alternatív vendéglátóhelyeknek járó oklevelek kiosztását és az egyéni teljesítményeket, különleges kategóriákban elért eredményeket méltató különdíjak átadását is.

Fotó: Schumy Csaba

Ez utóbbiak közé tartozik a Dining Guide Az Év Szerethető Étterme különdíj is, melynek idén a balatonszőlősi Casa Christa Étterem csapata örülhetett.

A Balaton-parti étteremben, mely tavaly októberben Bib Gourmand elismerést kapott, megtestesül minden, amit ez a díj jelképez: különleges hangulat, természetes vendégszeretet, hiteles koncepció és természetesen a kiváló konyha is.

A díjról, a megfelelő csapatdinamikáról, a különleges kategóriáról és a folyamatos fejlődés folytatásáról Forrai Miklóssal, a Casa Christa Étterem egyik alapító-tulajdonosával beszélgettünk.

Forrai Miklós

Mit jelent a Casa Christa-csapat számára ez a díj?

Forrai Miklós: Hálásak vagyunk a Dining Guide-nak az elismerésért, hiszen nagyon szeretjük ezt a díjat, fontos a számunkra. Ebben a kategóriában  minden benne van, ami számunkra fontos, ahogyan mi a gasztronómiai koncepciónkhoz állunk, a vendégeinket fogadjuk. Ez a díj visszatükrözi a szellemiségünket, hozzáállásunkat. Mi igazi vendéglátókként gondolunk magunkra, és ez a Casa Christa esetében komplex feladatot jelent, szállástól-gasztronómiáig tart, ez a díj pedig az egész csapat számára egy nagyon jóleső visszaigazolás, szerethető elismerés volt.

Mi tesz egy éttermet igazán szerethetővé?

Az éttermünk koncepciója, helyzete különleges, hiszen vagyunk mi, a tulajdonosi pár és a séfpáros, mi négyen ugyanabban az irányban gondolkodunk. Ugyanúgy gondolkodunk a szakmáról, ugyanazokat tartjuk a legfontosabb képviselendő értékeknek, igazi összhangban tudunk dolgozni, félszavakból is megértjük egymást. Kiegészül a csapat a szervizzel és a birtokvezetéssel és ez a rengeteg ember mind közösen dolgozik, közös értékrend szerint, a vendégekért. Én azt hiszem, sőt, bízom is benne, hogy ezt a törődést a vendégeink is megérzik, és értékelik.

Az oklevelet Forrai Kovács Kriszta, alapító-tulajdonos vette át/ Fotó: Schumy Csaba

Októberben Bib Gourmand-minősítést, most Dining Guide-különdíjat kapott az étterem. Mi lesz a következő lépcsőfok, mik a tervek?

Mindkét elismerést szeretnénk megtartani, a minőségből pedig nem engedni, ez a legfontosabb. Nagyon sokat is teszünk azért a mindennapokban is. Négy évszakon keresztül vagyunk nyitva, hogy folyamatosan fejlődjünk. Mindenképpen szeretnénk továbbra is egy csupán szezonban gondolkozó helyen túlmutató  éttermet képviselni, ami nem könnyű, hiszen például a jelenlegi munkaerőpiac nem a legkedvezőbb.

De mi elköteleződtünk a fejlődés mellett, ha járunk-kelünk a világban, ha olvassuk a legújabb trendeket, ha éttermekbe látogatunk, az így szerzett tapasztalatokat beépítjük, felhasználjuk a Casa Christa fejlesztésére.

Akkor a díj nem a munka megkoronázása, hanem a folytatás iránymutatója?

Ez egy óriási megerősítése annak, amit én is tapasztalok, hogy egy kaliberű díj mennyire jó hatással van egy étterem életére. Nálunk is tapasztalható, hogy az októberi Bib Gourmand óta milyen mértékű fejlődés zajlott le, és ez a díj is tovább ösztönöz minket. Nem számítottunk semmilyen díjra, de mivel kaptunk meghívót, az egész csapattal részt vettünk a gálán, egyébként is nagyon szeretjük ezt a rendezvényt. Ott álltunk a tömegben, közösen, séfjeinkkel, birtokvezetőnkkel, és együtt átélni azt a pillanatot, amikor kihirdették a kategória győztesét, igazán felemelő volt. Nem csak együtt örülni volt csodálatos, hanem azt is jó volt látni, hogy ez az eredmény az egész csapatot mennyire inspirálja, hogy a munkát, amit most elismernek, tovább folytassuk.

Tovább olvasok: 

            

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram