Hirdetés
Hirdetés

Európai legjobb pékségei közé válogatta be az angol Evening Standard az Arán Pékséget

2022. május 20.
Menő európai pékség válogatásban a budapesti Arán Bakery.
Hirdetés

A nyitóképen Hunyadi Nóri / Gastrografika fotója szerepel

Az Evening Standard londoni napilap nem kevesebbre vállalkozott, minthogy Európa legjobb pékségeit ajánlja olvasóinak. Elkalauzolt Londonba, Párizsba, Brüsszelbe, Lisszabonba, Zürichbe, Nápolyba, Prágába, Athénbe, és Budapest sem maradt ki a hangzatos sorból, fedezte fel a Földjáró magazin. Habár még mindig több a „kenyérnek látszó tárgy" az üzletek polcain, mint a megfelelő érlelési idővel, gondosan készített, minőségi pékáru, ma már igenis van hová indulnunk igazi jó kenyérért, lakjunk a belvárosban, külkerületben vagy az agglomerációban.

A főváros egyik legjobbját, a két egységet működtető Arán Bakeryt emelte ki a cikk írója, aki igen tájékozott volt a pékséget illetően. Leírta, hogy régi ír pékhagyományokra támaszkodik az Arán, és kelte nevet visel. Megnevezte Pécsi Kinga és Pécsi Attila tulajdonosokat, és a pékség olyan specialitásait, mint a cruffinok és a fahéjas csigák, valamint a fonott kalácsot is.

Fotó: Arán Bakery

„Nem éppen a magyar klasszikusok helye, de a hely népszerű, ezért érdemes korán felkeresni, mielőtt elfogynak a sütemények" – írja az angol cikk.

Az már csak a kákán csomókeresés a részünkről, hogy Budapest „előkelő zsidónegyedének" nevezte a VII. kerületet, és hát a Wesselényi utca tájéka talán kevéssé előkelő, mint azt szeretnénk.

Az első Arán 2019 nyarán nyílt a Wesselényi utcában, ír szódás kenyerük pedig (amely az írótól marad napokon át puha) sokakat tett Arán-függővé, baszk sajttortájukról és spenótos-sajtos leveles tésztájukról nem is beszélve.

Tavaly májusban Újbudán, a Móricz Zsigmond körtéren nyitották meg második pékségüket, és a csöpp üzlet annak ellenére gyorsan a környék kedvence lett, hogy a Bartók Béla úti Pékműhely és a Zsebi by Déryné, valamint a Fehérvári úti Megszegett Ígéret is jobbnál jobb kovászos pékárukat kínál.

Forrás: 1, 2

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram