Hirdetés
Hirdetés

Európában elsőként Rosensteinék söre lett kóser!

SZERZŐ: DiningGuide
2017. június 1.
Még nincs két éve, hogy Rosenstein Robi, üdvözölve a hazai kézműves sörök újdonsült népszerűségét, saját sört főzetett édesapjának a jónevű MONYO-s fiúkkal. Tibor kötődése Kőbányához közismert: Budapest híres-hírhedt negyedében nőtt fel, már gyerekként bejáratos volt az akkori Dreherbe, a hetvenes évek derekán pedig az akkori Zlaty Bazant söröző és vendéglő konyhafőnöke volt. Robi eredetileg igazából […]
Hirdetés

Még nincs két éve, hogy Rosenstein Robi, üdvözölve a hazai kézműves sörök újdonsült népszerűségét, saját sört főzetett édesapjának a jónevű MONYO-s fiúkkal. Tibor kötődése Kőbányához közismert: Budapest híres-hírhedt negyedében nőtt fel, már gyerekként bejáratos volt az akkori Dreherbe, a hetvenes évek derekán pedig az akkori Zlaty Bazant söröző és vendéglő konyhafőnöke volt. Robi eredetileg igazából egyféle sört szeretett volna a már meglévő Rosenstein pálinka, lekvár és szörp vonal kiegészítéseként, ám végül négyre bővült a tételek száma (egy American Pale Ale, egy India Pale Ale, egy Porter és egy Bécsi Ászok típusú) és igazából egy új márka született. Az étterem vendégköre nemcsak megkedvelte, igényli is a saját söröket. De Robiék nem állnak meg: a napokban újabb innovációval jelentkeznek! Maradva a sörnél, ezúttal csak kicsit csavarnak a dolgon – ám amilyen kicsi ez változtatás, legalább olyan fontos. Mostantól ugyanis kóser változatban is elérhető lesz a KIPA fantázianévre hallgató sörük! „Úgy tudom, Európában nem volt még hasonló, nincs előzménye annak, hogy valaki kóser kézműves IPA-val jelent volna meg a piacon. Úgyhogy ez számunkra is komoly lépés, és persze óriási öröm, hogy Magyarországról mostantól a mi nevünkhöz kötődik majd a kézműves kóser sör" – mondta el Robi.
De mi is kell a kóserséghez?
Ahhoz, hogy egy termék megkaphassa a kóser minősítést, komoly procedúrán kell keresztül mennie. Hogy a Rosenstein sör esetében ez mit jelentett, arra Deutsch Péter rabbi adta meg a választ. „A kóser szó jelentése: tiszta, megfelelő. Amikor egy termék kósersági bevizsgálását végezzük, akkor voltaképpen azt ellenőrizzük, hogy az megfelel-e a szigorú több ezer éves hagyományainknak. Ellenőrizzük az adott termék  összetételét és a gyártási folyamatot is. A Rosenstein kézműves sörről a hosszú átvizsgálási folyamatokat követően beigazolódott, hogy tökéletesen megfelelt ezen előírásoknak. A sör a legkiválóbb alapanyagokból készül, amelyet a végeredmény is tökéletesen igazol. Emellett egyébként a Rosenstein név is garancia arra, hogy az ő kezük alól kikerülő készítmény száz százalékig eléri a tökéletességre törekvő minőséget. Ennél fogva az izraeli rabbikkal egyetértve  arra az álláspontra jutottunk,  hogy érdemesnek tartjuk a kóser tanúsítvány igénybevételére.”

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram