Hirdetés
Hirdetés

Nem is úgy gondolták: nyilvánosan elnézést kért a sushibár korábbi dress code-jáért

2022. február 17.
Az étterem elnézést kért.
Hirdetés

Délkelet-Anglia régió Surray megyéjében található Leatherhead városa, ahol Beluga néven új sushibár nyílik. Vélhetően ők sem számítottak arra, hogy már a megnyitásuk előtt országos híre megy az étteremnek.

A városka újonnan nyíló étterme („sushibár és lounge") nyilvánosan bocsánatot kért és visszavonta némileg vitatható dress code-ját, amelyet elmondásuk szerint tévedésből tettek közzé. Míg a férfiak számára annyit kötöttek ki, hogy ne tréningruhában érkezzenek, a kiírás szerint a nőknek szexi ruhát kell viselniük a belépéshez.

A szexi öltözet fogalma persze némileg szubjektív. Az étterem csapata viszont nem volt rest meghatározni, hogy mit értenek alatta. Íme.

A nők szexi, fekete bokapántos magassarkút és testhezálló felsőt, illetve szűk farmert, midi vagy szűk ruhát viselhetnek.

Ő például nem sushizhatott volna náluk:

A közfelháborodás nem maradt el, ahogyan az étterem helyesbítése sem. Az emberek otrombának, undorítónak és szexistának nevezték a sushiéttermeseket.

„Azt hiszem, hogy ez teljesen oké. Már ha úgy akarsz bulizni, mintha 1959-et írnánk"

– szólt az egyik vélemény. Más azt kérdezte, hogy „vajon van olyan önmagát tisztelő nő, aki be akarná tenni a lábát az éttermetekbe?"

Kérdéses persze, hogy a maguk részéről őszintének nevezett bocsánatkérés megtörtént volna-e valaha, ha nem zúdul rájuk a népharag.

Bocsánatkérésükben kijelentették, hogy a kiírásuk helytelen, tiszteletlen és sértő volt, és valójában nem azt a képet tükrözi, amelyet közvetíteni szeretnének magukról.

Elgondolkodtató mindenesetre, hogy miért éppen fekete bokapántos magassarkú volt megadva, miféle fétis ez. Persze a meztelen sushi sem ismeretlen attrakció, és az sem kevésbé tárgyiasítja a nőket.

Források: 1, 2, 3

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram