Hirdetés
Hirdetés

És íme, a megvalósult ingyen sör, fánk, sőt marihuána – és ez nem vicc

SZERZŐ: DiningGuide
2021. április 5.
Ingyen élvezetek a beoltott állampolgároknak. Vajon Magyarországra is begyűrűzik ez a trend?
Hirdetés

Az Egyesült Államok-szerte cégek ajánlanak fel ingyen terméket azok számára, akik beoltatták magukat a koronavírus ellen. Csupa bűnös élvezetet kínálnak az oltásban részesült állampolgároknak: a felajánlások között ingyen sör, cukormázas fánk, pattogatott kukorica, sőt marihuána és szerencsejáték-zseton is szerepel.

A New York Times cikke szerint bár a viselkedéskutatók véleménye szerint nem ez a legeredményesebb és költséghatékonyabb motiváció az oltási kedve ösztönzésére, mindez nem akadályozza a vállalkozásokat az egymásra licitáló ajánlatokban.

Hirdetés

Az amerikaiak által imádott Chobani joghurtot osztogat oltópontokon, az egész országot lefedő fánkmogul, a Krispy Kreme pedig nemrég bejelentette, hogy az év további részében napi egy darab ingyen máz borítású fánkot biztosít minden vásárlónak, aki bemutatja bizonyítványát a Covid-19 oltásról. Az Ohio állambeli Cleveland Cinemas mozihálózat ~1,3 literes pattogatott kukoricát ajándékoz április 30-ig az oltakozottaknak.

A Michigan állambeli Walled Lake település egyik orvosi marihuána-kereskedője, a Greenhouse egy betekert spanglit kínál az oltottaknak, míg más helyek jóval szemfényvesztőbb kínálattal jelentkeztek be, a clevelandi Market Garden Brewery például egyetlen deci sört ajánl a Covid-védett állampolgároknak. Az Up-Down nevű szerencsejátékcég Tokens for Poke'-ns címmel hirdetett akciót (a hangzatos elnevezés annyit tesz, mint zsetonok a "megbökötteknek"), 5 dollár, azaz körülbelül 1500 forint értékben. Ők az utolsó oltás utáni legfeljebb 3 hétig várják a jelentkezőket.

Continuing this weekend, get a FREE 44oz POPCORN with any purchase when you show your vaccination card at the theatre through April 30th. (valid at both Cedar Lee Theatre & Chagrin Cinemas)

Közzétette: Cleveland Cinemas – 2021. április 1., csütörtök

Az említett cégeknek elemi érdekük az átoltottság és az általa újra szabaddá váló vendéglátás, szórakoztatóipar és turizmus beindulása. Az akciók pedig nem USA-specifikusak, az oltások terén rendkívül előrehaladott Izrael fővárosában egy bárban is felállítottak mobiloltópontot, ahol a fiatalok oltakozási kedvének növelésére az oltásért cserébe ingyen sört vagy baracklevet kínáltak a vakcina mellé.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram