Hirdetés
Hirdetés

És akkor most dőljünk hátra, és (desszert)mozizzunk!

SZERZŐ: DiningGuide
2020. január 3.
Luke Vincentini New Jersey-ben él és alkot, és esetében szó nincs arról, hogy sablonos formatortákat sütne egymás után, mi pedig a fennkölt "alkotó" szóval illetnénk őt alaptalanul. Ő ténylegesen alkot. Illúziót keltő desszertkészítőt persze láttunk már. Mi is tehát Luke Vincentini kreációinak titka?
Hirdetés

Az irányzat neve hiperrealisztikus, ismerjük ezt az ábrázolási stílust a festmények és tetoválások világából is. Utóbbiak esetében azok a bizonyos tetkók, ami szinte lelép a viselője bőréről. Vincentini azonban nem festéket és tetoválótűt használ, hanem csupa olyasmit, amit egy jobb felszereltségű cukrászdában is a kollégái.

Ő azonban a tortadíszítő ecsetkészletével és a tisztességes mennyiségben felhasznált ételfestékekkel nem csak emeletes esküvői tortákat vagy kedvelt mesehősökből készült tortákat készít és dekorál (habár azokat is), hanem szabadjára engedi a fantáziáját.

Cukrászunk fantáziájában pedig leginkább az a zavarbaejtő, hogy

annyira hétköznapi tárgyakat formáz meg, hogy az már egészen extrém.

Sütihősünk tizenkét éves kora óta űzi ma már szakmává lett hobbiját, Instagram-oldalán pedig mindössze csak pár tutcat műve szerepel, azok viszont múlt évben nagyot mentek a neten. A kedvéért pedig tömegek harapnának bele a kissé viseltes Martens-szerű bakancsba, egy nachos-os zacskóba vagy akár egy tíz darabos tojástartóba is. Lássuk!

Luke Vincentini polgári énje:

Az emlegetett bakancs. (Indítsa el a videót!)

Szénsavas üdítős doboz. (Indítsa el a videót!)

Vagy fahasáb. (Itt lapozni kell!)

View this post on Instagram

Somebody light a match 🔥🎂

A post shared by Luke Vincentini (@lukevincentini) on

Íme, a leghíresebb műve. (Lapozni kell!)

View this post on Instagram

Salty then sweet 🎂 ➡️ Swipe! ➡️

A post shared by Luke Vincentini (@lukevincentini) on

Hamm! ((Lapozni kell!)

Forrásaink voltak: 1, 2

Ha tetszettek a desszertek, nézze meg az alábbi videót is!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram