A kovász-lázhoz tavaly felzárkózott a zöldségek, gyümölcsök és fűszerek magról nevelése is, sokan láttak neki a balkonkertészkedésnek. A természetközeli hobbi relaxál és kikapcsol (pláne, ha a gondoskodásunknak meg is lesz az eredménye), fejleszt, ráadásul ehető eredménnyel jár. Igazán jóleső a saját termesztésű zöldeket bevinni a konyhába, és mindezt egy városi háztartásban is megtehetjük. Thuy Dao praktikáival és tanácsaival már most elkezdhetünk gondolkodni, hogy milyen méretű paradicsommal, különlegesebb zölddel fejlesztjük a 2021-es néhány négyzetméteres kertünket. Segít, hogy mely növényeknek milyen fekvés az ideális, inspirál, hogy merjünk ültetni olyan zöldeket is, amelyekkel eddig még nem volt tapasztalatunk.
A fiatal hobbikertész retektől a spenótig halad, aprócska balkonján mind a 8 négyzetmétert kihasználja, a videókból pedig kiderül, hogy kókadozó növények helyett igazán gondosan nevelt kert várja odakint — van mit eltanulni tőle.
A klasszikus kertészkedésen felül az úgynevezett bokashi komposztálás alapjaiba is bevezeti nézőit, ugyanis a keletkezett szerves trágyát használja a zsebkendőnyi kertben is. A videók nagyon ízlésesek, természetesen trendi filterekkel és kellemes zenével ellátva, de a kreatív hölgy bőven túlmutat a szokásos, unásig ismételt lifestyle videókon. Győződjenek meg róla!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.