Hirdetés
Hirdetés

Élünk, mint hal a vízben - A Pisztrángos

SZERZŐ: Sinkó Bori
2013. június 6.
Ha Szentendrét elhagyva Visegrád felé haladunk a 11-esen, mindenképp megéri betérni egy jó pisztrángra a Siesta Caféba. Nem kizárt, hogy sorba kell állnunk, de az élmény mindenképp megéri ezt a kis fáradozást: nem fogunk csalódni! Klément Ferenc, a hely tulajdonosa szívén viseli, hogy minden nap friss pisztrángot ehessünk.
Hirdetés

A halak körülbelül harmincöt dekásak, lehet kérni kakukkfűvel, kukoricadarával, szezámmaggal, mandulásan, szarvasgombásan vagy idényjelleggel medvehagymásan (és még sorolhatnánk), de mi a dióban sültet és a házi pestósat kóstoljuk meg. Hibátlan, ropogós a bőre, de nem száradt ki, belül szaftosan omlik szét a hús, ahogy a villánk belehatol. Egy negyed óra várakozás csupán, és már az asztalunkon csemegézzük vacsoránkat. A pesto nem egyezik olasz megfelelőjével, a séf bazsalikom helyett petrezselymet használ, és egy kis olívabogyóval bolondítja meg az egészet. A diós hal régi családi recept, édesanyjától tanulta az elkészítését a tulajdonos. Ha időnk engedi, mindenképp rendeljünk házi füstölésű pisztrángot, hátul, nyolc kisebb füstölőben (melyekbe 2 hal fér) helyileg füstölnek halat nekünk. (kb. 45 perc alatt.) Törzsvendégeknek már elég előre telefonálni, és mire az étterembe érnek, már vár rájuk a finomság. A köret bőséges, még fél adag is sok lenne, friss saláta különböző öntetekkel, illetve steak-, hasáb- vagy hercegnőburgonya közül választhatunk.
Egy ideje szerepel az étlapon desszert is, ottlétünkkor az ajánlat francia csokoládétorta volt, melyet narancs- illetve erdei gyümölcsmártással szolgáltak fel. 74%-os étcsokoládé használatával készül a torta, mely lisztmentes, kellemesen krémesen csokoládés, jól illik hozzá a mártások savassága.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram