Hirdetés

Első benyomásaink a 2025-ös Gourmet Fesztivál kínálatáról

SZERZŐ: DG
2025. május 23.
Répa dog, szalonnasütés, sós fagyik, medvecukros-meggyes jégkása – a Dining Guide szerkesztősége szemezgetett az idei Gourmet Fesztivál kínálatából.
Hirdetés

Rántott hagymás vér – Buja Disznó-k

A Buja Disznó-k standjánál Bíró Lajos és Bíró Dániel idén is hűek maradtak a rántott ételek iránti szenvedélyükhöz. A klasszikusokat új szintre emelve kínálják például a hagymás vért, amely kétségkívül az egyik legizgalmasabb fogásuk a fesztiválon. Katsudont és rántott oreót is kósolhatunk mellé. 

Fotó: Fiktív

Malacfej gyros és medvecukros-meggyes jégkása – Fiktív

A Gourmet Fesztiválon mutatkozik be először a nagyközönségnek a tavaly szeptemberben nyitott ‘punk’ kortárs konyhát képviselő Fiktív. Ahogy a fine dining étterem degusztációs menüje sem szokványos menü-bor-alkoholmentes italpárral várja a vendégeit, a Gourmet Fesztiválra sem megszokott fogásokkal készültek. A mangalica fejből készült gyrost a nyíregyházi gyrost, vagyis ‘nyírosz’ inspirálta, ami mellé többek között saját készítésű medvecukros-meggyes jégkását, vagy az étterem saját alkoholmentes pezsgőjét is szürcsölhetjük.

Répa dog – A KONYHÁM STÚDIÓ 365 

„Valószínűleg nem a sárgarépa az első zöldség, ami eszünkbe jut, amikor rántott ételt keresünk, azonban ha Szikra Gabriella a recept megálmodója, biztosak lehetünk benne, hogy valami igazán különleges és izgalmas fogás kerül majd a tányérunkra” – írtuk nemrég A konyhám Stúdió 365 répa dogjáról, aminek a receptjét is megosztottuk. Szikra Gabrielláék emellett olyan házias ételekkel is készülnek, mint a borsófőzelék és a palacsinta.

Tormás fagyi és tőkehal – Monokini

A Padron és az Arquitecto Pitpit csapatának új étterme, a Monokini hivatalosan csak május végén nyit, de már most ízelítőt ad kínálatából. A japán és katalán konyhát ötvöző standnál sajtos churros, misós tőkehal és tormás-tonkababos szendvicsfagyi is kóstolható – izgalmas, újragondolt ízvilág minden fogásban. Emelett a Padron és a Pitpit pár klasszikusával is találkozhatunk, és kortyolhatjuk mellé az étterem vermutját és caváját. 

Szalonnasütés és galamb vadas – Rutin

Szalonnasütésre invitál Pallag Dávid  – a Rutin idei kitelepülésének nagy előnye, hogy több tételt is megkósolhatunk az étterem jelenlegi degusztációs menüjéről. Többek között szalonnás kenyér és vadas galamb is szerepel a kínálatban. 

Zsíros kenyér és sóskafagyi – Salt Bakery

A Salt Bakery zsíros kenyere klasszikus fesztivál étel, de korántsem hétköznapi: a Szatmár Dry Cured fűszeres mangalicazsírja kerül a pékség félbarna kenyerére, savanyított medvehagyma terméssel. A pékség egy sóskafagyival is készül, amit olivaolaj és brownie kísérnek: kicsit sós, kicsit édes, nagyon friss ízhatás a végeredmény. 

Mangósaláta és tengeri herkentyűk – Qui és Sao

Idén is impozáns felhozatallal és az egyik leglátványosabb standdal készült a Qui és a Sao párosa. A menün mindenki talál magának kedvére valót, tengeri herkentyűk sokasága, húsok, padthai, és frissítő mangósaláta is található többek között –az utóbbi a fesztivál húsrengetegében különösen jól esik. 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram